Εργαστήριο Πολιτισμού III

410237. Εργαστήριο Πολιτισμού ΙΙΙ: Social Media και Πολιτιστική Επικοινωνία – Σ. Καπερώνης

Το εργαστήριο εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο τα πολιτιστικά ιδρύματα χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα (π.χ. Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, Instagram, κ.λπ.) ως βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τις ποικίλες ομάδες του κοινού τους.

Περιλαμβάνει:

  • Θεωρητική ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν την πολιτιστική επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή, τα κοινωνικά δίκτυα ανά κατηγορία ως μέσα επικοινωνίας, το κοινό των πολιτιστικών οργανισμών, παραδείγματα εφαρμογής και καλές πρακτικές του πολιτισμού διεθνώς.
  • Θεωρητική ενημέρωση για θέματα αισθητικής σχεδιασμού των ιστόχωρων και πως αυτή επηρεάζει τους χρήστες κατά την περιήγηση τους.
  • Πρακτικά παραδείγματα ορθής χρήσης των χρωμάτων, των φωτογραφιών, του layout, των γραμματοσειρών κτλ, τα οποία επηρεάζουν ακούσια την κρίση και την αντίληψη του χρήστη κατά την περιήγηση του σε έναν ιστότοπο.
  • Επισκέψεις σε επιλεγμένους πολιτιστικούς οργανισμούς της Αθήνας με ενεργή παρουσία στα Social media και κριτική συζήτηση με στελέχη τους,
  • Εκμάθηση - μέσω συγκεκριμένης μεθοδολογίας - της μέτρησης/αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των Social media σε μια ουσιαστική και δια δραστική επικοινωνία των πολιτιστικών οργανισμών με το κοινό τους.

Επικοινωνία - Contact

e-mail: emme@panteion.gr

 

Ώρες υποδοχής Γραμματείας:

καθε Τριτη 10:00 - 13:00

(απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου 30.5.2012)

Aministration admission hours:

Tuesdays 10:00 - 13:00

Διεύθυνση - Address

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα

136, Syngrou Av., Athens 17671, Greece