Υποψήφιοι Διδάκτορες

ΧΑΜΠΕΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Διαθρησκειακός Διάλογος στο φως της Πολιτιστικής Διπλωματίας και του Πολιτικού Φιλελευθερισμού του John Rawls

Ο Δημήτρης Χαμπεσής γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής σχολής Αθηνών(ειδίκευση στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκηση Οργανισμών). Στη συνέχεια παρακολούθησε τα μεταπτυχιακά προγράμματα Σπουδών του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (κατεύθυνση Πολιτιστικής Διαχείρισης) και του τμήματος Επικοινωνίας και Μαζικών Μέσων του ΕΚΠΑ (κατεύθυνση Πολιτισμικές Σπουδές & Ανθρώπινη Επικοινωνία). Έχει επίσης πτυχίο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών ενώ το λύκειο από το οποίο έχει αποφοιτήσει είναι η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων (του ΥΠΕΘ).

Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην επικοινωνία (Τύπος, σχεδιασμός επικοινωνιακών εκστρατειών) και τις εταιρικές σχέσεις, καθώς και στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Έχει διατελέσει Σύμβουλος Επικοινωνιακής Πολιτικής στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και ως Σύμβουλος επί Θεμάτων Ανάπτυξης στην Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου όπου μεταξύ άλλων εισήγαγε την Ι.Μ. Πάτμου στην παγκόσμια πλατφόρμα Google art Project ως τον 4ο ελληνικό φορέας μετά από τα μουσεία Μπενάκη, Κυκλαδικής Τέχνης και Ακρόπολης (link:https://www.google.com/culturalinstitute/beta/partner/patmos-monastery ).

Έχει υπάρξει επιστημονικός υπεύθυνος σε 5 συνέδρια (με κύριες θεματικές την Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, καθώς επίσης και τον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία) τα οποία ανατέθηκαν από τη ΓΓΝΓ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Σήμερα εργάζεται στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τη Διαχείριση Αλλαγή (Change Management) και τη ρύθμιση των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, στον ορίζοντα ενός δίκαιου και ουδετερόθρησκου κράτους. Το θέμα της διατριβής του είναι: “Ο Διαθρησκειακός Διάλογος στο φως της Πολιτιστικής Διπλωματίας και του Πολιτικού Φιλελευθερισμού του John Rawls”.