Υποψήφιοι Διδάκτορες

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΕΝΗΣ

Ντένης Ζαχαρόπουλος (Αθήνα, 1952), ιστορικός και θεωρητικός της τέχνης. Σπούδασε Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης, στην Aix en Provenceκαι Παρίσι, υπό τους Jean Cassou, Gaëtan Picon, Louis Marin, Roland Barthes. Συγγραφέας σημαντικού αριθμού βιβλίων,καταλόγων και μελετών πάνω στην τέχνη.

Επιμελήθηκε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική. Συνδιευθυντής της Ντοκουμέντα 9, Κάσσελ 1992. Ίδρυσε(1986) και διηύθυνε το Κέντρο Τέχνης και Πάρκο Γλυπτικής, Domaine de Kerguéhennec στη Βρετάνη της Γαλλίας, 1991-1999. Επιμελητής του Γαλλικού Περίπτερου στην 48 Μπιενάλε της Βενετίας, 1999.

Γενικός Επιθεωρητής Σύγχρονης Τέχνης στο Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού, 1999-2000.

Δίδαξε από το 1986 στην ESAV, Γενεύη, Σχολή του Magazin, Γκρενόμπλ, Ακαδημία Καλών Τεχνών, Βιέννη, Rijksakademie, Αμστερνταμ, Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, Μυτιλήνη, ΑΣΚΤ, Αθήνα.

Από το 2006, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη και του Μουσείου Άλεξ Μυλωνά- ΜΜΣΤ, Αθήνα. Από το 2015, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πινακοθήκης, των Μουσείων και Συλλογών του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Μέλος του Εθνικού Συμβούλιου Μουσείων. Επίτιμος Διδάκτωρ της ΑΣΚΤ. Ιππότης των Τεχνών και Γραμμάτων της Γαλλίας. Σταυρός Τιμής των Επιστημών και Τεχνών της Αυστρίας.