Γκαζή Ανδρομάχη, Επίκουρη Καθηγήτρια

Γνωστικό Αντικείμενο: Μουσειολογία

Σπούδασε Αρχαιολογία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge (Αγγλία), όπου ολοκλήρωσε M.Phil στην Αρχαιολογία με πεδία ειδίκευσης την πολιτιστική διαχείριση και τη μουσειολογία. Εκπόνησε διδακτορικό στο Τμήμα Μουσειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Leicester (Αγγλία) με υποτροφία του Ιδρύματος «Α.Σ. Ωνάσης».
Από το 1994 έως το 2007 εργάστηκε ως μουσειολόγος σε μουσεία και ως μουσειολόγος-μελετήτρια. Έχει εκπονήσει πληθώρα μουσειολογικών μελετών, έχει οργανώσει και επιμεληθεί πολλές εκθέσεις σε μουσεία διαφόρων τύπων και έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για την ανέγερση νέων μουσείων στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι συνεργασίες της περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – το υπό ίδρυση “Μουσείο Μαρία Κάλλας”, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το Νομισματικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, το Παιδικό Μουσείο, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το πλοίο-μουσείο «Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ» και τη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Καλλιθέας στην Αθήνα, τα αρχαιολογικά μουσεία Θεσσαλονίκης, Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαμάτας και Αρχαίας Μεσσήνης, το Μουσείο Σχολικής Ζωής στα Χανιά, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Μουσείο του Μυκηναϊκού Αποικισμού της Κύπρου στη Μάα-Παλαιόκαστρο (Πάφος).
Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το 2004, ενώ έχει επίσης διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2001-2003) και έχει συνεργαστεί με τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσειακές Σπουδές» του ΕΚΠΑ, «Μουσειολογία - Διαχείριση πολιτισμού» του ΑΠΘ και «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Τετράδια Μουσειολογίας και μέλος του Συμβουλίου Μουσείων του ΥΠΠΟΑ.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ιστορία και τη θεωρία των μουσείων, την ιδεολογική διαχείριση της αρχαιότητας, τη δημόσια αρχαιολογία, την πολιτιστική επικοινωνία, την προφορική ιστορία και τις σπουδές μνήμης.

Γραφείο: Γ9, Νέο Κτήριο, Τηλέφωνο: 210-9201718, E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Επικοινωνία - Contact

e-mail: emme@panteion.gr

 

Ώρες υποδοχής Γραμματείας:

καθε Τριτη 10:00 - 13:00

(απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου 30.5.2012)

Aministration admission hours:

Tuesdays 10:00 - 13:00

Διεύθυνση - Address

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα

136, Syngrou Av., Athens 17671, Greece