Εγγραφή
στο Newsletter του Τμήματος

Διαβάστε online
- Διαχείριση πολιτιστικών οργανισμών σε περίοδο κρίσης

Δείτε on demand
- Η κρίση στην ελληνική κοινωνία μέσα από την ταινία μικρού μήκους

 

Συνέδριο "Από την Οθωμανική Ευρώπη στα Βαλκανικά Έθνη: Επανεξετάζοντας το Διαφωτισμό"

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, η Γαλλική Σχολή Αθηνών και το Ινστιτούτο Ερευνών για την Αναγέννηση, την Κλασική εποχή και τον Διαφωτισμό (CNRS, Université Paul Valéry) διοργανώνουν στην Αθήνα, 23-25 Μαΐου 2018, ένα συνέδριο με θέμα την διάδοση του Διαφωτισμού στα Βαλκάνια και τη θέση του στις συλλογικές αναπαραστάσεις. Οι εναρκτήριες ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, στις 23 Μαΐου και ώρα 17.00, με θέμα "Ο Διαφωτισμός Σήμερα". Οι εργασίες θα συνεχιστούν την επόμενη ημέρα στη Γαλλική Σχολή Αθηνών, και θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Περισσότερα...Συνέδριο "Από την Οθωμανική Ευρώπη στα Βαλκανικά Έθνη: Επανεξετάζοντας το Διαφωτισμό"

Προκήρυξη Κατατακτηρίων Εξετάσεων 2018

Η Συνέλευση του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού αποφάσισε την προκήρυξη 19 θέσεων για κατάταξη πτυχιούχων Πανεπιστημίου, Τ.Ε.Ι. ή ισοτίμων προς αυτά, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. της Ελλάδος ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ) καθώς και των κατόχων πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων. Στην απόφαση διευκρινίζεται το εξάμηνο σπουδών στο οποίο εισάγονται οι κατατασσόμενοι φοιτητές, οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς και η ύλη των εξετάσεων.

Δείτε την ανακοίνωση.

Refugee Project

Μία συνεργασία του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών της Θήβας πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητές και φοιτήτριες του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων στο πλαίσιο του μαθήματος «Ηγεσία και Συναισθηματική Νοημοσύνη» με διδάσκουσα την Επίκουρη Kαθηγήτρια Δήμητρα Ιορδάνογλου. Εκεί υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις με νέους πρόσφυγες με στόχο να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες χρήσιμες για την μελλοντική τους ζωή όπως προετοιμασία βιογραφικού και συνέντευξης για εύρεση εργασίας, εκμάθηση χρήσης εργαλείων εξ αποστάσεων εκπαίδευσης (e-learning) και εξάσκηση σε χρήση κονσόλας και web radio. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της δράσης έγινε σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Bazaar Βιβλίου

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Σχεδιασμός & Οργάνωση Εκθέσεων», το οποίο διδάσκεται στο Η΄ εξάμηνο σπουδών στην κατεύθυνση «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές έχουν αναλάβει την οργάνωση έκθεσης για το κουκλοθέατρο στο «Εργαστήρι ΜΑΙΡΗΒΗ» (Δεληγιώργη 33, Αθήνα).

Η έκθεση, η οποία αναμένεται να εγκαινιαστεί στο τέλος Ιουνίου, βασίζεται στην ιδιωτική συλλογή της ΜΑΙΡΗΒΗ (Μαιρηβή Γεωργιάδου) με κούκλες κουκλοθέατρου από όλο τον κόσμο θα είναι μόνιμη και είναι η πρώτη του είδους στην Ελλάδα.

Το εγχείρημα δεν έχει καμία χρηματοδότηση και βασίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις των φοιτητών. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Bazaar βιβλίου, 23-27 Απριλίου, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για την οργάνωση της έκθεσης.

Σας περιμένουμε όλους!