Ιορδάνογλου Δήμητρα

Επίκουρη Καθηγήτρια

Η Δήμητρα Ιορδάνογλου είναι κάτοχος διδακτορικών τίτλων (Ph.D) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας) και στην Ψυχολογία Ομάδων από το University of Μanchester της M. Βρετανίας, όπου σπούδασε ως υπότροφος του ΙΚΥ.

Διδάσκει στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολιτιστική Διαχείριση και Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία του Παντείου Πανεπιστημίου, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τιμήθηκε με διάκριση «Ειδικής Συμβολής στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» από το ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Εxecutive ΜΒΑ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων και οργανισμών σε θέματα ηγεσίας, συναισθηματικής νοημοσύνης, ομαδικής συνεργασίας, επικοινωνίας και διαχείρισης στρες και χρόνου. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στις Σύγχρονες Οργανώσεις. Νέες Τάσεις και Πρακτικές που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κριτική.

Διετέλεσε συντονίστρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Υoung Leaders, μέντορας στο Athens Startup Weekend Education (SWEDU) και μέλος της ερευνητικής ομάδας του Mobile Generation Next project. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται θέματα ηγεσίας, συναισθηματικής νοημοσύνης, ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, ψηφιακής κουλτούρας και κοινωνικών νευροεπιστημών.

Είναι εξουσιοδοτημένη σύμβουλος Συναισθηματικής Νοημοσύνης από την Hay/McBer – USA και μέλος του NeuroLeadership Institute.