Νεα

Δήλωση μαθημάτων ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ εαρινού εξαμήνου

 • Written by administrator
 • Category: Νέα
 • Hits: 232

Οι δηλώσεις μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου για το ακαδ. Έτος 2017–2018, θα πραγματοποιηθούν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ κατά το χρονικό διάστημα από 04-04-2018 ως και 30-04-2018.

Διορθώσεις ή συμπληρώσεις της δήλωσης έχει το δικαίωμα να κάνει ο φοιτητής/τρια μόνο κατά τη χρονική διάρκεια που διαρκούν οι δηλώσεις.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της γραμματείας.

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

 • Written by administrator
 • Category: Νέα
 • Hits: 52

Δήλωση μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2017-2018

 • Written by administrator
 • Category: Νέα
 • Hits: 936

Οι δηλώσεις μαθημάτων Εαρινών Εξαμήνων για το ακαδ. Έτος 2017 –2018, θα πραγματοποιηθούν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ κατά το χρονικό διάστημα από 26-03-2018 ως και 22-04-2018.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

 1. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: https://foit.panteion.gr/declare
 2. ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
 3. ΠΑΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
 4. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
 5. ΞΑΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
 6. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
 7. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
 8. ΠΡΟΣΘΗΚΗ (+) ΣΕ ΕΝΑ - ΕΝΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ
 9. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ( απαραίτητη)
 10. ΕΚΤΥΠΩΣΗ ( απαραίτητη)

Για την δήλωση σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το Πρόγραμμα Σπουδών ΧΕ 2017-18.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Φοιτητής/τρια που δεν έχει δηλώσει κάποιο μάθημα μέσα στις προθεσμίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Γραμματείας του Τμήματος δεν μπορεί να προσέλθει στην εξέταση αυτού του μαθήματος και αν προσέλθει ο βαθμός του/της δεν θα ληφθεί υπόψη.

Για απορίες ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης, ο/η φοιτητής /τρια μπορεί να επικοινωνεί με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και με τα εξής στοιχεία: ΤΜΗΜΑ: Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:
ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ: 41……….…
ΠΡΟΒΛΗΜΑ:

Διορθώσεις ή συμπληρώσεις της δήλωσης έχει το δικαίωμα να κάνει ο φοιτητής/τρια μόνο κατά τη χρονική διάρκεια που διαρκούν οι δηλώσεις.

Οι φοιτητές/-τριες έχουν δυνατότητα να εξετάζονται σε κάθε μάθημα δύο φορές στην κάθε ακαδημαϊκή χρονιά, δηλ. το Φεβρουάριο και το Σεπτέμβριο ή τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο.

 

Παράμετροι δηλώσεων Πρωτοδήλωτων και Οφειλομένων Μαθημάτων

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Τμήματος όλων των κατηγοριών εισαγωγής, ότι πρέπει να τηρούν αυστηρά τις παραμέτρους των δηλώσεων ανά κατηγορία μαθήματος σε κάθε εξάμηνο, όπως αυτές αναγράφονται στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος.

Αντικαταστάσεις μαθημάτων ή προσθήκη νέων σε συμπλήρωση δηλώσεων προηγουμένων εξαμήνων, εκτός αυτού που βρίσκεται ο φοιτητής, θα πρέπει να γίνονται από τις σωστές κατηγορίες μαθημάτων και να τηρούνται τα όρια αυτών ανά εξάμηνο.

Δηλ. π.χ. φοιτητής του 3ου εξαμήνου έχει παράμ. δήλωσης 5 ΥΕ, ή 4ΥΕ και 1 ΜΕΤ και οφειλόμενα θα πρέπει να έχει 5 ΥΕ ή 4ΥΕ+ 1 ΕΕ αυστηρά

1ο εξάμηνο: 5 μαθήματα (5 ΥΕ, ή 4 ΥΕ και 1 ΕΕ)

2ο εξάμηνο: 5 μαθήματα (5 ΥΕ, ή 4 ΥΕ και 1 ΕΕ)

3ο εξάμηνο: 5 μαθήματα (5 ΥΕ, ή 4ΥΕ και 1 ΜΕΤ) τρέχοντος εξαμήνου, ή έως 10 συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων του Α’ εξαμήνου που δεν είχε δηλώσει κατά το παρελθόν και έως 6 οφειλόμενα μαθήματα του Α εξαμήνου

4ο εξάμηνο: 5 μαθήματα πρωτοδήλωτων (5 ΥΕ) τρέχοντος εξαμήνου ή έως 10 συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων του Β’ εξαμήνου που δεν είχε δηλώσει κατά το παρελθόν και έως 6 οφειλόμενα μαθήματα του Β εξαμήνου

5ο εξάμηνο: 5 μαθήματα (2 ΥΠ και 3 ΥΕ) τρέχοντος εξαμήνου ή έως 16 συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων των Α’ και Γ εξαμήνων που δεν είχε δηλώσει κατά το παρελθόν και έως 12 οφειλόμενα μαθήματα του Α και Γ εξαμήνου

6ο εξάμηνο: 5 μαθήματα (2 ΥΠ και 3 ΥΕ) τρέχοντος εξαμήνου ή έως 16 συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων των Β’ και Δ εξαμήνων που δεν είχε δηλώσει κατά το παρελθόν και έως 12 οφειλόμενα μαθήματα του Β και Δ εξαμήνου

7ο* εξάμηνο: 5 μαθήματα (2 ΥΠ και 3 ΥΕ) τρέχοντος εξαμήνου ή έως 22 συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων των Α’ , Γ και Ε εξαμήνων που δεν είχε δηλώσει κατά το παρελθόν και έως 18 οφειλόμενα μαθήματα του Α, Γ, Ε εξαμήνου.
*Για την κατεύθυνση των Μέσων Επικοινωνίας και μόνον, οι φοιτητές θα πρέπει να επιλέξουν από την κατηγορία μαθήματος «Υποχρεωτικά», τα 2 από τα 3 εργαστήρια που διατίθενται.

8ο εξάμηνο: 5 μαθήματα (2 ΥΠ και 3 ΥΕ) τρέχοντος εξαμήνου ή έως 22 συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων των Β’ , Δ και ΣΤ εξαμήνων που δεν είχε δηλώσει κατά το παρελθόν και έως 18 οφειλόμενα μαθήματα του Β, Δ, ΣΤ εξαμήνου

9ο εξάμηνο: Οι επί Πτυχίω οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν έως 24 οφειλόμενα μαθήματα των αντίστοιχων χειμερινών ή εαρινών εξαμήνων καθώς και μέχρι 21 πρωτοδήλωτα κατηγορίας (ΥΠ, ΥΕ και ΕΕ ή ΜΕΤ). Τέλος σε περίπτωση που φοιτητής έχει ήδη δηλώσει πτυχιακή εργασία και επιθυμεί να μην την εκπονήσει, οφείλει να δηλώσει σε αντικατάσταση αυτής (2 μαθήματα) 1 πρωτοδήλωτο καθώς και ένα οφειλόμενο κατηγορίας ΥΕ του εαρινού εξαμήνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και πριν και μόνον αυτοί, έχουν δικαίωμα να δηλώσουν 1 επιπλέον μάθημα από τα προηγούμενα εαρινά εξάμηνα για να συμπληρώσουν τα 6 μαθ. στο Η΄ Εξάμηνο για τη λήψη του πτυχίου τους.