Νικολακέα Ηρώ

nikolakeaΗ Ηρώ Νικολακέα είναι Αρχιτέκτων με σπουδές στο Victoria University of Manchester, στην AA School of Architecture, London και στο Oxford Brookes University.

Εργάζεται ως Αρχιτέκτων από το 1989 στο Λονδίνο και την Αθήνα. Στο Λονδίνο, ως μέλος του αρχιτεκτονικού γραφείου DEGW, ασχολήθηκε με το σχεδιασμό γραφείων και χώρων εργασίας στην Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη, ενώ στην Αθήνα, ως επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου IN Architects, με την μελέτη και επίβλεψη κτιρίων γραφείων, κατοικιών, ξενοδοχείων, οικιστικών συνόλων, πολιτιστικών κέντρων και μουσείων όπως επίσης με την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων και παραδοσιακών κτιρίων.

Από το 2002, εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού ως επικεφαλής Αρχιτέκτων των αρχαιολογικών χώρων Μυκηνών και Διρού ενώ από 2016, είναι Υπεύθυνη Παραγωγής Εκθέσεων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνη του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της έκθεσης «Το ΕΜΣΤ στην documenta 14. ΑΝΤΙΔΩΡΟΝ. Η Συλλογή του ΕΜΣΤ», στο Fridericianum, Kassel, το 2017, καθώς της πρώτης περιοδικής έκθεσης του ΕΜΣΤ στο νέο κτήριο ΦΙΧ, με τίτλο «Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα-Αμβέρσα» το 2016.

Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης των μουσείων, με θέμα τον πολιτιστικό άξονα της Λεωφόρου Συγγρού με επιβλέποντα τον Καθηγητή Νίκο Λέανδρο.


e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος