.

Εργαστήριο Πολιτισμού και Πολιτιστικής Διαχείρισης

Υπεύθυνη: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανδρομάχη Γκαζή

Το Εργαστήριο Πολιτισμού και Πολιτιστικής Διαχείρισης απευθύνεται στους φοιτητές που τα επιστημονικά ή επαγγελματικά ενδιαφέροντά τους αφορούν το πεδίο του πολιτισμού. Στόχος του είναι να εξοικειώσει τους φοιτητές με τους κατευθυντήριους άξονες και τις προτεραιότητες της δουλειάς σε ένα ευρύ πεδίο που αφορά τις τέχνες (θέατρο, κινηματογράφο, μουσική, εικαστικά), την πολιτιστική κληρονομιά (μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα) και τις πολιτιστικές βιομηχανίες. Παράλληλα, οι φοιτητές εξοικειώνονται με τη διαδικασία διοργάνωσης εκδηλώσεων (events management) και προσέλκυσης πόρων (fundraising), καθώς και με ζητήματα πολιτιστικής επικοινωνίας με έμφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα περισσότερα από τα επιμέρους εργαστήρια που προσφέρονται καταλήγουν στη διοργάνωση ενός πραγματικού έργου εξ ολοκλήρου από τους φοιτητές (συναυλία, μουσική εκδήλωση, φεστιβάλ κινηματογράφου, παραγωγή βίντεο, έκθεση σε μουσείο ή χώρο πολιτισμού, κ.ά.) κάτι που τους δίνει μια μοναδική δυνατότητα να ασκηθούν σε επαγγελματικές συνθήκες.
Το Εργαστήριο συνεργάζεται με όλους τους σημαντικούς φορείς πολιτισμού στην Αθήνα (και όχι μόνο) με στόχο την άσκηση των φοιτητών στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας διοργανώνονται συνεχείς επισκέψεις σε πολιτιστικούς φορείς, οργανισμούς και ιδρύματα, και διαλέξεις από αναγνωρισμένους επαγγελματίες στο πεδίο του πολιτισμού, των πολιτιστικών βιομηχανιών και της πολιτιστικής διαχείρισης εν γένει.

Από το 2015 το Εργαστήριο έχει εγκαινιάσει μια πολύ γόνιμη συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για τη διοργάνωση του κύκλου συναυλιών

"Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού"

Οι απόφοιτοι του Εργαστηρίου δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο ευρύτερο πεδίο των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών με έμφαση στους τομείς της πολιτιστικής επικοινωνίας, της διοργάνωσης εκδηλώσεων και του ψηφιακού πολιτισμού. Άλλα γόνιμα πεδία επαγγελματικής απασχόλησης περιλαμβάνουν τον εκδοτικό χώρο, κινηματογραφικά φεστιβάλ και εταιρείες θεατρικών/πολιτιστικών παραγωγών, αλλά και την επιμέλεια εκθέσεων τέχνης, τις εφαρμογές των νέων μέσων στην ψηφιακή τέχνη, τη μουσειολογία και τη μουσειοπαιδαγωγική.

Επικοινωνία - Contact

e-mail: emme@panteion.gr

 

Τηλ.: - 210-920 1431 Κονίδη Νίκη, 
  εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών
 - 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική,
  εξυπηρέτηση μετ. φοιτητών και υποψ. διδακτόρων
 - 210-920 1064 Καραλής Δημήτρης, 
  Αναπληρωτής Προϊστάμενος 


Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτηρίου]:
                     
κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του Νέου Κτηρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'