.

Εργαστήριο Πολιτισμού ΙΙΙ

410237. Εργαστήριο Πολιτισμού ΙΙΙ: Social Media και Πολιτιστική Επικοινωνία – Σ. Καπερώνης

Το εργαστήριο εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο τα πολιτιστικά ιδρύματα χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα (π.χ. Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, Instagram, κ.λπ.) ως βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τις ποικίλες ομάδες του κοινού τους.

Περιλαμβάνει:

  • Θεωρητική ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν την πολιτιστική επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή, τα κοινωνικά δίκτυα ανά κατηγορία ως μέσα επικοινωνίας, το κοινό των πολιτιστικών οργανισμών, παραδείγματα εφαρμογής και καλές πρακτικές του πολιτισμού διεθνώς.
  • Θεωρητική ενημέρωση για θέματα αισθητικής σχεδιασμού των ιστόχωρων και πως αυτή επηρεάζει τους χρήστες κατά την περιήγηση τους.
  • Πρακτικά παραδείγματα ορθής χρήσης των χρωμάτων, των φωτογραφιών, του layout, των γραμματοσειρών κτλ, τα οποία επηρεάζουν ακούσια την κρίση και την αντίληψη του χρήστη κατά την περιήγηση του σε έναν ιστότοπο.
  • Επισκέψεις σε επιλεγμένους πολιτιστικούς οργανισμούς της Αθήνας με ενεργή παρουσία στα Social media και κριτική συζήτηση με στελέχη τους,
  • Εκμάθηση - μέσω συγκεκριμένης μεθοδολογίας - της μέτρησης/αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των Social media σε μια ουσιαστική και δια δραστική επικοινωνία των πολιτιστικών οργανισμών με το κοινό τους.

Επικοινωνία - Contact

e-mail: emme@panteion.gr

 

Τηλ.: - 210-920 1431 Κονίδη Νίκη, 
  εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών
 - 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική,
  εξυπηρέτηση μετ. φοιτητών και υποψ. διδακτόρων
 - 210-920 1064 Καραλής Δημήτρης, 
  Αναπληρωτής Προϊστάμενος 


Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτηρίου]:
                     
κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του Νέου Κτηρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'