Εργαστήρια Δημοσιογραφίας III & IV

410239. Εργαστήριο Δημοσιογραφίας III: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Δημοσιογραφία – Σ. Καπερώνης

Το Εργαστήριο Δημοσιογραφίας έχει σαν όραμα να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τα μελλοντικά δημιουργικά μυαλά.

Συνδυάζοντας τη διεπιστημονική μελέτη του φαινομένου της επικοινωνίας με τη θεωρητική και επαγγελματική εξειδίκευση, προσβλέπει στην εκπαίδευση μιας νέας γενιάς επαγγελματιών που θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις της κοινωνίας της γνώσης και της δικτύωσης, με υπευθυνότητα, συνεργατικό πνεύμα, ηγετικές ικανότητες, γνώση και καινοτομία. Οι απόφοιτοι του Εργαστηρίου δραστηριοποιούνται στους τομείς της Δημοσιογραφίας του Ψηφιακού και Mobile ίντερνετ, της Επικοινωνίας, της μέτρησης-αξιολόγησης και αποτελεσματικότητας των Social media, της χρηστικότητας και της αισθητικής σχεδιασμού των ιστότοπων, στη διαχείριση περιεχομένου και τη δημιουργία στρατηγικής στα Social media, στη Δημιουργική στρατηγική και κειμενογραφία.
Οι ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου εκτείνονται στην εφαρμοσμένη επικοινωνία, τα Social media και την startup επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Διοργανώνει διαλέξεις, σεμινάρια και προσομοιώσεις και πραγματοποιεί έρευνες, εστιασμένες στην κουλτούρα, την κατανάλωση και τις καινοτομικές, δημιουργικές και επιχειρηματικές δράσεις της αποκαλούμενης Mobile γενιάς.

 

410240. Εργαστήριο Δημοσιογραφίας IV: Ειδικά Ρεπορτάζ – Πολιτισμός, Αθλητισμός.

Ν. Μπακουνάκης

Συνεργάτες: Υπ. Διδάκτωρ Σ. Τριανταφύλλου, Δημοσιογράφος, Λαμπρινή Κουζέλη, Δημοσιογράφος

Στο εργαστήριο αυτό οι φοιτητές εξοικειώνονται με τομείς εξειδικευμένων ρεπορτάζ αιχμής, που διδάσκονται από επαγγελματίες του χώρου. Αποτελείται από τρεις κύκλους διαλέξεων-σεμιναρίων που ολοκληρώνονται με εργασίες και ασκήσεις. Αθλητικό Ρεπορτάζ (4 μαθήματα), Ευρωπαϊκό Ρεπορτάζ (4 μαθήματα), Πολιτιστικό Ρεπορτάζ (4 μαθήματα). Οι φοιτητές παρουσιάζουν εργασίες υποχρεωτικά και στους τρεις κύκλους.

 

 

Επικοινωνία - Contact

e-mail: emme@panteion.gr

 

Τηλ.: - 210-920 1431 Κονίδη Νίκη, 
  εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών
 - 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική,
  εξυπηρέτηση μετ. φοιτητών και υποψ. διδακτόρων
 - 210-920 1064 Καραλής Δημήτρης, 
  Αναπληρωτής Προϊστάμενος 


Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτηρίου]:
                     
κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του Νέου Κτηρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'