.

Εργαστήρια Δημοσιογραφίας VII & VIII

410247. Εργαστήριο Δημοσιογραφίας VII: Η μεγάλη Φόρμα [Δεν θα διδαχθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021]
Νίκος Μπακουνάκης

Στο εργαστήριο αυτό οι φοιτήτριες και οι φοιτητές διδάσκονται τη μέθοδο της μεγάλης φόρμας και δοκιμάζουν τις δεξιότητές τους στην αφήγηση και στη σύνθεση. Ο στόχος είναι η παραγωγή μιας δημοσιογραφικής ιστορίας μεγάλης φόρμας (6.000-10.000 λέξεις ή το ανάλογο σε πολυμεσική μορφή). Στο εργαστήριο διερευνάται επίσης το reading and writing journalism as literature και παρουσιάζονται παραδείγματα που κινούνται στη λεπτή γραμμή δημοσιογραφίας και λογοτεχνίας (Νόρμαν Μέϊλερ, Τρούμαν Καπότε, Ζορζ Σιμενόν, Σβετλάνα Αλεξίεβιτς κ.ά)

 


410248. Εργαστήριο Δημοσιογραφίας VIII: Παραγωγή περιεχομένου για on-line & Web Τηλεόραση 
Υπεύθυνος: Παντελής Βατιιώτης

Συνεργάτιδα: Αρτ. Λαμπρινίδη, Online Marketing & Social Media Section Manager, COSMOTE)
Ν. Μύρτου (Ε.ΔΙ.Π. ΕΚΠΑ)

Στόχος του εργαστηρίου είναι η άσκηση των φοιτητών της κατεύθυνσης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις τεχνικές της πολυμεσικής δημοσιογραφίας και η εξοικείωσή τους με τις νέες αφηγηματικές τεχνικές που εφαρμόζονται στις ψηφιακές πλατφόρμες. Στο πλαίσιο αυτό αναλύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νέων μέσων, παρουσιάζονται τα ζητήματα της διαδικτυακής δημοσιογραφίας καθώς και οι μέθοδοι δημοσιογραφικής έρευνας στο νέο ψηφιακό περιβάλλον. Εξετάζεται η σχέση της δημοσιογραφίας με τα νέα μέσα και ειδικότερα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές διδάσκονται τη χρήση των νέων μέσων και των ψηφιακών τεχνολογιών για την παραγωγή ενημερωτικού πολυμεσικού περιεχομένου, ασκούμενοι παράλληλα στη λήψη και επεξεργασία φωτογραφίας, ήχου και βίντεο με τη χρήση ψηφιακών μέσων και προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας, ήχου και βίντεο.

Επικοινωνία - Contact

e-mail: emme@panteion.gr

 

Τηλ.: - 210-920 1431 Κονίδη Νίκη, 
  εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών
 - 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική,
  εξυπηρέτηση μετ. φοιτητών και υποψ. διδακτόρων
 - 210-920 1064 Καραλής Δημήτρης, 
  Αναπληρωτής Προϊστάμενος 


Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτηρίου]:
                     
κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του Νέου Κτηρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'