.

Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού

Για πέμπτη χρονιά, η «Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού» συνδέει τη Στέγη με το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Φέτος, ακούμε συνθέτες και έργα - σταθμούς της σύγχρονης μουσικής, νέους δημιουργούς, ερμηνευτές που τολμούν το αναπάντεχο.

Στην πρώτη συναυλία (5 Φεβρουαρίου), απολαμβάνουμε ένα πανόραμα έργων για φωνή του 20ού και 21ου αιώνα με μια επιλογή γερμανικών lieder, αποσπασμάτων από όπερες του Ligeti και της Unsuk Chin και έργων όπου η γλώσσα γίνεται φώνημα ή συνδυάζεται με ηλεκτρονικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια ανάθεση της Στέγης στην Κατερίνα Τζεδάκη.

Τη δεύτερη βραδιά (6 Φεβρουαρίου), τη σκηνή μοιράζονται ένα πιάνο με ουρά, ένα ανοιχτό όρθιο πιάνο, ένα τσέμπαλο, ένα Rhodes piano, ένα toy piano και ένα βιολί, στους πλέον απροσδόκητους συνδυασμούς.

Τέλος, θα ακούσουμε το πλούσιο ηχόχρωμα ενός κουιντέτου ξύλινων πνευστών στις δημοφιλείς “6 Μπαγκατέλες” του Λίγκετι, έργα Ελλήνων συνθετών που περιλαμβάνουν και μια ανάθεση της Στέγης στον ανερχόμενο νέο συνθέτη Στυλιανό Δήμου, καθώς και έργα εμπνευσμένα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, από το τραγούδι των πουλιών (7 Φεβρουαρίου).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Επικοινωνία - Contact

e-mail: emme@panteion.gr

 

Τηλ.: - 210-920 1431 Κονίδη Νίκη, 
  εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών
 - 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική,
  εξυπηρέτηση μετ. φοιτητών και υποψ. διδακτόρων
 - 210-920 1064 Καραλής Δημήτρης, 
  Αναπληρωτής Προϊστάμενος 


Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτηρίου]:
                     
κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του Νέου Κτηρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'