QUBIT -- Περιοδικό για το Διαδίκτυο

QUBIT -- Περιοδικό για το Διαδίκτυο

QUBIT -- Περιοδικό για το Διαδίκτυο

QUBIT: Περιοδικό για το διαδίκτυο, τις φανερές και τις κρυφές του πλευρές! Τεύχος 1 Τεύχος 2   To περιοδικό δημιουργήθηκε απο τους φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο πλαίσιο του εργαστηρίου "Οψεις του Διαδικτύου - Κριτικές Προσεγγίσεις". Υπεύθυνος του εργαστηρίου ο Επίκουρος Καθηγητής Δημοσιογραφίας και Νέων Μέσων Παντελής Βατικιώτης.

Read more
Εναλλακτική Δημοσιογραφία

Εναλλακτική Δημοσιογραφία

Εναλλακτική Δημοσιογραφία

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε από σπουδάστριες/ές του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας XI: Εναλλακτική Δημοσιογραφία.     Το ΠσΕΔ αποσκοπεί στη μελέτη και διερεύνηση πτυχών και πεδίων άσκησης εναλλακτικής δημοσιογραφίας.   Δείτε τις ερευνητικές ασκήσεις    

Read more
------------------------- Criticism | Κείμενα

------------------------- Criticism | Κείμενα

------------------------- Criticism | Κείμενα

--------- Γράφοντας για κείμενα --------- https://criticism.gr/ Η κριτική ως ευρύτερος όρος, που υποβάλλει αμέσως τη διάθεση αντιμετώπισης ενός προϋπάρχοντος λογοτεχνικού κειμένου, έχει εξ ορισμού δύο πλευρές, αυτή του διαχωρισμού και της διάκρισης, και αυτή της αξιολόγησης και της στάθμισης. Η κριτική κατά καιρούς, και με βάση διαφορετικές απόψεις για την αξιολόγηση της λογοτεχνίας, θεωρήθηκε ο...

Read more
--------------------------- Πόλις Απολις --

--------------------------- Πόλις Απολις --

--------------------------- Πόλις Απολις --

--------- Τι είναι το Πόλις Απολις   -------- https://www.polisapolis.gr/el/ Παράγει (ακόμη) σκέψη το πανεπιστήμιο ; Η κατάφαση δεν είναι αυτονόητη κι αυτό ισχύει, κάθε φορά  που τα θεμέλια της κριτικής σκέψης υποσκάπτονται :  εδώ, στην Ελλάδα αλλά και πέραν αυτής, αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο και με διαφορετικούς τρόπους τρόπους κάθε φορά.  Παρόλ’αυτά το πανεπιστημιακό έργο, ίσως άνισο, δεν...

Read more
Συμμετοχή του του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημ. Σχέσεων     στο Mobile World Congress 2021

Συμμετοχή του του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημ. Σχέσεων στο Mobile World Congress 2021

Συμμετοχή του του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημ. Σχέσεων     στο Mobile World Congress 2021

Συμμετοχή του του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων στην Ελληνική Αποστολή στο Mobile World Congress Barcelona 2021: https://www.mwcbarcelona.com/   28 Ιουνίου- 1 Ιουλίου 2021 με τίτλο "Connected Impact- Greece Adpats"   Το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων- #ADandPRLAB υποστήριξε την Ελληνική Αποστολή με δύο ρόλους:     Συνεργάτης της Ελληνικής Αποστολής σε θέματα επικοινωνίας...

Read more

Κική Ιωάννα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Γνωστικό Αντικείμενο: Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

1962 Γεννήθηκα στην Αθήνα.

1979 Αποφοίτησα από το Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης, με έπαινο του Υπουργού Παιδείας.

1983 Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

1984 Παρακολούθησα μαθήματα Δημόσιου Δικαίου, σε επίπεδο D.E.A., στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris II).

1985 Διπλωματούχος Master's in Laws (L.L.M.) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (London School of Economics), με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο των Μ.Μ.Ε. και αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ.

1986-1992 Έμμισθη Μεταπτυχιακή Υπότροφος, Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Δημόσιου Δικαίου.

1986 Δικηγόρος Αθηνών. Μέλος του Δ.Σ.Α.

1987 Υπότροφος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας, με θέμα την Καλωδιακή Τηλεόραση. 1989 Επισκέπτρια – Ερευνήτρια στο New York University της Νέας Υόρκης.

1992 Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δημόσιο Δίκαιο των Μ.Μ.Ε. με βαθμό “Άριστα” (ομόφωνα).

1992 Επιχορήγηση από το Ινστιτούτο Ελληνικής Συνταγματικής Ιστορίας και Συνταγματικής Επιστήμης, για την έκδοση της διδακτορικής μου διατριβής.

1992 Ειδική Επιστήμων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. 1992 Νομική Σύμβουλος, Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Μ.Κ.Ο.). 1992 Εμπειρογνώμων, Διεύθυνση Χ , για τα οπτικοακουστικά, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1993 Λέκτορας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

1993-1998 Γραμματέας και, στην συνέχεια, Νομικός Συνεργάτης Β', Ειδική Νομική Υπηρεσία Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Υπουργείο Εξωτερικών. Εκπροσώπηση της Ελλάδας ενώπιον του Δ.Ε.Κ. και του Δικαστηρίου των χωρών ΕΖΕΣ.

1995 Υπότροφος του Αμερικανικού Ιδρύματος “Salzburg Seminar”. 1996 Νομική Σύμβουλος, Γραφείο Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

1996-1997 Συνεργάτης Οργάνωσης European Movement στις Βρυξέλλες, σχετικά με θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. 1998 Τιμητική διάκριση από τη Νομαρχία Αρκαδίας για τη συμμετοχή μου στην επιστημονική κοινότητα.

1998 Επίκουρη Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

2002 Μεταδιδακτορικός τίτλος σπουδών (Postdoc). Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

2004 Μονιμοποίηση στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή. 2008 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Αντικείμενο : “Δίκαιο των Μ.Μ.Ε.”.

Γραφείο: Η1, Νέο Κτήριο, Τηλέφωνο 210-9201677, E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επικοινωνία - Contact

e-mail: emme@panteion.gr

 

Τηλ.: - 210-920 1431 Κονίδη Νίκη, 
  εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών
 - 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική,
  εξυπηρέτηση μετ. φοιτητών και υποψ. διδακτόρων
 - 210-920 1064 Καραλής Δημήτρης, 
  Αναπληρωτής Προϊστάμενος 


Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτηρίου]:
                     
κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του Νέου Κτηρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'