QUBIT -- Περιοδικό για το Διαδίκτυο

QUBIT -- Περιοδικό για το Διαδίκτυο

QUBIT -- Περιοδικό για το Διαδίκτυο

QUBIT: Περιοδικό για το διαδίκτυο, τις φανερές και τις κρυφές του πλευρές! Τεύχος 1 Τεύχος 2   To περιοδικό δημιουργήθηκε απο τους φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο πλαίσιο του εργαστηρίου "Οψεις του Διαδικτύου - Κριτικές Προσεγγίσεις". Υπεύθυνος του εργαστηρίου ο Επίκουρος Καθηγητής Δημοσιογραφίας και Νέων Μέσων Παντελής Βατικιώτης.

Read more
Εναλλακτική Δημοσιογραφία

Εναλλακτική Δημοσιογραφία

Εναλλακτική Δημοσιογραφία

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε από σπουδάστριες/ές του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας XI: Εναλλακτική Δημοσιογραφία.     Το ΠσΕΔ αποσκοπεί στη μελέτη και διερεύνηση πτυχών και πεδίων άσκησης εναλλακτικής δημοσιογραφίας.   Δείτε τις ερευνητικές ασκήσεις    

Read more
------------------------- Criticism | Κείμενα

------------------------- Criticism | Κείμενα

------------------------- Criticism | Κείμενα

--------- Γράφοντας για κείμενα --------- https://criticism.gr/ Η κριτική ως ευρύτερος όρος, που υποβάλλει αμέσως τη διάθεση αντιμετώπισης ενός προϋπάρχοντος λογοτεχνικού κειμένου, έχει εξ ορισμού δύο πλευρές, αυτή του διαχωρισμού και της διάκρισης, και αυτή της αξιολόγησης και της στάθμισης. Η κριτική κατά καιρούς, και με βάση διαφορετικές απόψεις για την αξιολόγηση της λογοτεχνίας, θεωρήθηκε ο...

Read more
--------------------------- Πόλις Απολις --

--------------------------- Πόλις Απολις --

--------------------------- Πόλις Απολις --

--------- Τι είναι το Πόλις Απολις   -------- https://www.polisapolis.gr/el/ Παράγει (ακόμη) σκέψη το πανεπιστήμιο ; Η κατάφαση δεν είναι αυτονόητη κι αυτό ισχύει, κάθε φορά  που τα θεμέλια της κριτικής σκέψης υποσκάπτονται :  εδώ, στην Ελλάδα αλλά και πέραν αυτής, αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο και με διαφορετικούς τρόπους τρόπους κάθε φορά.  Παρόλ’αυτά το πανεπιστημιακό έργο, ίσως άνισο, δεν...

Read more
Συμμετοχή του του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημ. Σχέσεων     στο Mobile World Congress 2021

Συμμετοχή του του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημ. Σχέσεων στο Mobile World Congress 2021

Συμμετοχή του του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημ. Σχέσεων     στο Mobile World Congress 2021

Συμμετοχή του του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων στην Ελληνική Αποστολή στο Mobile World Congress Barcelona 2021: https://www.mwcbarcelona.com/   28 Ιουνίου- 1 Ιουλίου 2021 με τίτλο "Connected Impact- Greece Adpats"   Το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων- #ADandPRLAB υποστήριξε την Ελληνική Αποστολή με δύο ρόλους:     Συνεργάτης της Ελληνικής Αποστολής σε θέματα επικοινωνίας...

Read more

Σκαρπέλος Ιωάννης, Καθηγητής

Γνωστικό Αντικείμενο: Εικόνα, Επικοινωνία, Πολιτισμός

Ο Γιάννης Σκαρπέλος είναι Κοινωνιολόγος. Διδάσκει στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού από το 1996. Τα διδακτικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα αφορούν την κοινωνιολογική και σημειωτική ανάλυση εικόνας, ενώ την τελευταία δεκαετία ασχολείται με την υπολογιστική ανάλυση μεγάλων οπτικών δεδομένων, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την ανάλυση κοινωνικών δικτύων.

Έχει γράψει τα βιβλία: Terra Virtualis: Η Κατασκευή του Κυβερνοχώρου (Νεφέλη, 1999), Ιστορική Μνήμη και Ελληνικότητα στα Κόμικς (Κριτική, 2000), Εικόνα και Κοινωνία: Από την Τεκμηριωτική Φωτογραφία στην Οπτική Κοινωνιολογία (Τόπος, 2012) και Τα Αβέβαια Σημεία (Τόπος, 2019). Έχει συμμετάσχει στην επιμέλεια του τόμου Ψηφιακά Παιχνίδια: Φιλοσοφικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αναζητήσεις (Oasis, 2019).

Επίσης έχει γράψει κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Μεταξύ αυτών, την τελευταία πενταετία, περιλαμβάνονται:

Skarpelos, Y. (2018) Big Visual Data in Social Sciences, in C. M. Stuetzer, M. Welker & M. Egger (eds.), Computational Social Science in the Age of Big Data: Concepts, Methodologies, Tools, and Applications, Köln: Herbert von Halem Verlag.
Roinioti, E., Pandia, E., Skarpelos, Y. (2017) Sociability by Design in an Alternate Reality Game: The Case of The Trail, in A. Garcia, G. Niemeyer (eds), Alternate Reality Games and the Cusp of Digital Gameplay, Bloomsbury.
Skarpelos, Y. (2017) Towards a Quantitative Visual Semiotics? in Kr. Bankov (editor in chief), New Semiotics Between Tradition and Innovation, NBU Publishing House & IASS Publications.

Στο ερευνητικό του έργο περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία των Ανοικτών Ψηφιακών Μαθημάτων του Παντείου Πανεπιστημίου, και το έργο TRIPMENTOR Διαδραστικός Τουριστικός Οδηγός, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος από το 1999, και έχει διατελέσει αναπληρωτής πρόεδρος και πρόεδρος του Τμήματος, μέλος της Συγκλήτου και του ΔΣ του ΕΛΚΕ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι μέλος της International Visual Sociology Association, και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου το διάστημα 2002-2005, και 2012-2018. Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρείας, και έχει διατελέσει αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου το διάστημα 2019-2020.

 

Γραφείο: ΣΤ3, Νέο Κτίριο, Τηλέφωνο: 210-9201846, E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επικοινωνία - Contact

e-mail: emme@panteion.gr

 

Τηλ.: - 210-920 1431 Κονίδη Νίκη, 
  εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών
 - 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική,
  εξυπηρέτηση μετ. φοιτητών και υποψ. διδακτόρων
 - 210-920 1064 Καραλής Δημήτρης, 
  Αναπληρωτής Προϊστάμενος 


Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτηρίου]:
                     
κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του Νέου Κτηρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'