Κόκκορη Πατρίσια, Επίκουρη Καθηγήτρια

Γνωστικό Αντικείμενο: Αγγλική Δημιουργική Γραφή με ειδίκευση στη Συγκριτική Θεατρολογία

H Πατρίσια Κόκκορη είναι πτυχιούχος αγγλικών και νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ και κάτοχος διπλώματος στα παιδαγωγικά από το ίδιο πανεπιστήμιο, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νεοελληνικές σπουδές από το ΑΠΘ, και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Φλίντερς της Νοτίου Αυστραλίας. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στην Αγγλική Δημιουργική Γραφή και Συγκριτική Θεατρολογία. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Σύδνεϋ και της Νέας Αγγλίας (Αυστραλία), και ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του ΕΚΠΑ. Από το 1999 δίδαξε Αγγλική Γλώσσα σε ένα ευρύ φάσμα του θεματικού κύκλου σπουδών και από το 2012 τα μαθήματα: «Ιστορία του Θεάτρου» και «Σύγχρονη Παραστασιολογία».
Ως προς το συγγραφικό και ερευνητικό έργο, έχει μελετήσει τις διασυνδέσεις ανάμεσα στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο και τον ευρωπαϊκό μοντερνισμό, ιδιαίτερο στο έργο νεοελλήνων θεατρικών συγγραφέων και σκηνοθετών. Στις μελέτες της συμπεριλαμβάνονται η μονογραφία για τα θεατρικά έργα του Σάμουελ Μπέκετ και την πεντηκονταετή ιστορία των παραστάσεων τους στην Ελλάδα, ‘This bizarre circus is life itself’: Beckett Performance in Greece (1960-2010) (2016, Εκδόσεις Νεφέλη). Άλλη τρέχουσα έρευνα διερευνά δραματουργικές αποκρίσεις σε
καταστάσεις κρίσης στo νεοελληνικό θέατρο, αναπαραστάσεις του άλλου και την επιτελεστικότητα του δραματικού λόγου στο σύγχρονο θέατρο, τη φαινομενολογία της παράστασης.

Πατρίσια Κόκκορη Ελληνικό Βιογραφικό


Γραφείο: ΣΤ2, Νέο Κτήριο, Τηλέφωνο: 210 9201849, E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ώρες συνεργασίας με φοιτητές/τριες (χειμερινό εξάμηνο 2018-19): Τρίτη 17:00-18:00  - Πέμπτη 14:00-15:00