Συγχαρητήρια επιστολή. Το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο και η συνεργασία του με το ΕΜΠΟ

Αγαπητή κυρία Γκαζή,

Ως μουσείο της καρδιάς (με χαρά υιοθετούμε τον τιμητικό χαρακτηρισμό) στέλνουμε από καρδιάς τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο σε εσάς όσο και στην ομάδα των φοιτητών που παρακολούθησαν το μάθημα «Μουσειολογία» της Κατεύθυνσης «Πολιτιστική Διαχείριση» του ΠΜΣ «Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτιστική Διαχείριση» και υπό την καθοδήγησή σας εργάστηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας για τη διάσωση και ανάδειξη των μαρτυριών των πρώην εργαζόμενων της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, καθώς και για την προώθηση της επικοινωνίας στο πλαίσιο των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες μας.

Η συνεργασία μας αυτή καθεαυτή μάς έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, η δε συμμετοχή σας στην εκδήλωσή μας, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ιστορίες από πέτρα και μέταλλο» και το αφιέρωμα στον Λουίζο Παρασκευαΐδη, με αφορμή τον εορτασμό των δεκαπέντε χρόνων λειτουργίας του μουσείου μας, συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχία της. Η προβολή της ταινίας με τις μαρτυρίες των πρώην εργαζόμενων αποτέλεσε το επιστέγασμα της εξαιρετικής δουλειάς σας, και έχει έκτοτε ενταχθεί στο «αφήγημα» του εκθεσιακού μας χώρου.

Πιστεύουμε βαθιά ότι τέτοιες συνεργασίες έχουν πολλαπλά οφέλη για τους εμπλεκόμενους, τόσο σε επίπεδο οργανισμού όσο και σε ατομικό επίπεδο, και πραγματικά προσβλέπουμε σε νέες ευκαιρίες στο μέλλον για την προώθηση κοινών δράσεων. Σας ευχαριστούμε και πάλι για τη συμβολή σας, και ακόμη περισσότερο για την εμπιστοσύνη σας.

(η επιστολή PDF)

Μετάβαση στον Ιστότοπο του Βιοτεχνικού - Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου του Λαυρίου