Δημητριάδης Δημήτριος - Dimitriadis Dimitrios

Η διδακτική της ιστορίας μέσω της δραματικής τέχνης στην διαπολιτισμική εκπαίδευση των μαθητών της Δ΄Δημοτικού - Υποτροφία Ι.Κ.Υ.

Ο Δημήτριος Δημητριάδης είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο διατριβής «Η διδακτική της ιστορίας μέσω της δραματικής τέχνης στην διαπολιτισμική εκπαίδευση των μαθητών της Δ' Δημοτικού» με επιβλέπουσα την Επίκουρη Καθηγήτρια Χρυσάνθη Αυλάμη.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος Master στην Αρχαιολογική Έρευνα (Research in Archaeology) του Πανεπιστημίου του York της Αγγλίας. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του τριετούς Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου Ημέρας υπό τη διεύθυνση του Λάκη Κουρεντζή. Με την έγκριση του Ι.Ε.Π. υλοποίησε εκπαιδευτική παρέμβαση 200 ωρών αναφορικά με το θέμα της διατριβής του σε μαθητές της Δ΄ Δημοτικού σχολείων της Αθήνας. Για τέσσερα (4) συνεχή έτη πραγματοποίησε τρίωρες διδασκαλίες στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου στο πλαίσιο του μαθήματος «Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση: θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα». Επιπλέον, συμμετείχε ενεργά στην πενταετή επιφανειακή έρευνα του αρχαιολογικού χώρου της Σικυώνας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη ΛΖ ΕΠΚΑ, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Ερευνών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (FORTH) και το Πανεπιστήμιο του York. Τέλος, διετέλεσε εισηγητής στο Συνέδριο που οργανώθηκε από την MARATHON DATA SYSTEMS παρουσιάζοντας την μεταπτυχιακή του εργασία.


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.