Παπαδοπούλου Λαμπρινή

Η Λαμπρινή Παπαδοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπόνησε την Διδακτορική της Διατριβή στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, με επιβλέποντα τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και Πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών, Καθηγητή Νίκο Λέανδρο. Το θέμα της διατριβής της ήταν η διερεύνηση των νέων κι εναλλακτικών μιντιακών επιχειρηματικών μοντέλων που αναδύονται στο ελληνικό επικοινωνιακό τοπίο ως απόρροια/απάντηση στην οικονομική κρίση, την τεχνολογική επανάσταση και την κρίση αξιοπιστίας των ΜΜΕ.
Έχει διδάξει το μάθημα Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στο Πάντειο, Αρχές και Τεχνικές της Σύγχρονης Δημοσιογραφίας στο Τμήμα Σύγχρονων Δημοσιογραφικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς και τα μαθήματα Δημοσιογραφία και Διαδίκτυο και Αρχές Δημοσιογραφίας. Θεωρία και Πρακτική, στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.


Έχει λάβει μέρος ως ερευνήτρια σε πλήθος χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, έχει παρουσιάσει έρευνές της σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ δημοσιεύσεις της έχουν εμφανιστεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως το Journalism Practice και Journalism Studies. Είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 2005 κι έχει εργαστεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Από τον Ιούνιο του 2017 εργάζεται στην Κυριακάτικη εφημερίδα Documento. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας –Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και του European Communication Research and Education Association (ECREA).

Τα ερευνητικά και διδακτικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν:
• Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα.
• Επιχειρηματικά μοντέλα των Μέσων
• Συνεταιρισμοί των Μέσων

E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - Academia.Edu.Lambrini.Papadopoulou


Συνέδριο: Το Δίκτυο Συγγρού στο Πάντειο, 7- 8 Νοεμβρίου 2018
Η Αναπτυξιακή Στρατηγική της Περιοχής και ο Πολιτιστικός Άξονας της Συγγρού