Στάμος Νικόλαος

Μεταδιδακτορική έρευνα: Οπτικός Πολιτισμός και Ιστορική Εκπαίδευση
Επιβλέπων:
Γιάννης Σκαρπέλος, Καθηγητής


Ο Νικόλαος Αθ. Στάμος γεννήθηκε το 1986 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής, υπό την εποπτεία του Καθηγητή Γιάννη Σκαρπέλου, στη Σχολή Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκπόνησε με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση τη διδακτορική του διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με τη Διδακτική της ιστορίας μέσω της τέχνης του κινηματογράφου. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με υποτροφία και βραβείο από το Ι.Κ.Υ., καθώς επίσης Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτισμό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έλαβε συναφές Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διδακτική από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιστοποιήσεις στη χρήση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας. Ως προς τις ξένες γλώσσες, γνωρίζει την Αγγλική και τη Γαλλική.


Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ως Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Π.Ε. (διακοσιετηρίδα 1821, Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης-Ελευσίνα 2021) καθώς και στη Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας. Είναι επιμορφωτής εκπαιδευτικών και μέλος επιστημονικών ενώσεων. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους, πρακτικά πανελλήνιων και διεθνών συνεδρίων.

STAMOSΑπό τις εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Η αξιοποίηση του κινηματογράφου στη διδασκαλία και μάθηση της ιστορίας». Το βιβλίο εστιάζει στη Διδακτική της ιστορίας σε συνάρτηση με την ιστορική κουλτούρα και ειδικότερα με την τέχνη του κινηματογράφου, στο πλαίσιο των πολυγραμματισμών. Στόχος της έρευνας είναι η προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκτούν δεξιότητες ιστορικού γραμματισμού, με τη συμβολή του οπτικού γραμματισμού, και διαμορφώνουν στάσεις.

https://papazissi.gr/product/i-axiopoiisi-tou-kinimatografou-sti-didaskalia-kai-mathtisi-tis-istorias

 Ασχολείται με τη σκιτσογραφία. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: Οπτικός πολιτισμός, Διδακτική της ιστορίας, ιστορική κουλτούρα, επιστήμες της αγωγής.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος