Τσακίρη Mαρία

Τίτλος διατριβής: "Ο θάνατος, το θνήσκειν και το πένθος στην Αθήνα: Mεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών λόγων"
Επιβλέπων: Γιάννης Σκαρπέλος, Καθηγητής

 

Η Μαρία Τσακίρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάστηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1980 έως το 2014. Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση “Σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό”. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην “Πολιτιστική Διαχείριση” όπου εκπόνησε διπλωματική εργασία με τίτλο: “Η φωτογραφική αναπαράσταση του θανάτου στη βικτοριανή και στη σύγχρονη εποχή: κοινωνική πρακτική και αισθητικό γεγονός”.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια ενώ πρόσφατα συνδιοργάνωσε το Διεθνές Συνέδριο «Τέχνη και Ιδεολογία: 100 Χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση» υπό την αιγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η κοινωνιολογία του θανάτου, η κοινωνιολογία του πολιτισμού και η ιστορία της τέχνης.

Ε-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος