Δράσεις 2021

Ιανουάριος 2021

  • Συμμετοχή της επίκουρης καθηγήτριας Ιωάννας Βώβου στην επιστημονική επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου Journalisme et plateformes 2 :information, infomédiation et « fake news »/Journalism and Platforms 2: Information, infomediation and fake news. Διοργάνωση: Institut Méditerranéen des Sciences de l’Information et de la Communication (IMSIC), Ecole de Journalisme et de Communication d’Aix-Marseille (EJCAM). Aix-Marseille Université. Μασσαλία, 20-22 Ιανουαρίου 2021.
  • Σε Μνημόνιο Συνεργασίας προχώρησαν το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών εκπροσωπούμενο από την Πρύτανη, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη,, και η 24MEDIA, εκπροσωπούμενη από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, Μαρία Γράψα, επικυρώνοντας μια μακρά και επιτυχημένη συνεργασία που έχει ήδη το πανεπιστήμιό μας μέσω του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού (υπεύθυνη η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μπέττυ Τσακαρέστου). Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάληψη και η προώθηση ερευνητικών, μελετητικών και εκπαιδευτικών δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος στο πεδίο του Digital Publishing, της ψηφιακής διαφήμισης και δημοσιογραφίας, και ευρύτερα τη θεωρητική και πρακτική διερεύνηση του φαινομένου της επικοινωνίας και της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.


  • Διάλεξη του καθηγητή Γιάννη Σκαρπέλου με τίτλο «Νέες προσεγγίσεις στη Σημειολογία της Εικόνας» στο πλαίσιο του μαθήματος «Οπτικός Πολιτισμός και Σημειολογία» του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η διάλεξη ήταν ανοιχτή στο κοινό. 


  • Το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού συμμετέχει στο διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα #Διαπλασις #Φοιτητιβίσματα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.
    Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021  και ώρα 10:30 μεταδόθηκε απο το Κανάλι της Βουλής τα ντοκιμαντερ δυο φοιτητριών του Τμήματος μας Νίκης Αρνιακού και Elizabeth Koliada.
    Διαδικτυακά εδώ: https://parltv.live.grnet.gr/webtv/...



  • Το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 η Επίκουρη Καθηγήτρια Δήμητρα Ιορδάνογλου  διδάσκει με ανάθεση το μάθημα «Διαχείριση Ποικιλομορφίας και Εσωτερική Συμβουλευτική» στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 


  • Ο καθηγητής Γιάννης Σκαρπέλος αναλαμβάνει από 1/1/2021 μέλος της Επιτροπής Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, εκπροσωπώντας το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.


  • Προσκεκλημένη διάλεξη στο μάθημα «Παιχνίδι και Επικοινωνία» του Α εξαμήνου που διδάσκει ο καθηγητής Γιάννης Σκαρπέλος, με τη συνεργασία της μεταδιδακτορικής Ερευνήτριας Ελίνας Ροϊνιώτη, έδωσε στις 14 Ιανουαρίου η διδάσκουσα στο Ευρωπαϊκό Παν/μιο Κύπρου και στο Παν/μιο Λευκωσίας Δρ. Ελισάβετ Κιούρτη. Το θέμα της διάλεξης ήταν «Ηλεκτρονικά παιχνίδια και βία». Η κα Κιούρτη είναι συνεργάτιδα έρευνας των οργανισμών CARDET και CSI, ειδική εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου και έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου για την επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν τα βιντεοπαιχνίδια και τη μη τυπική εκπαίδευση.  Κατέχει διδακτορικό με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο πεδίο των Ψηφιακών Περιβαλλόντων και Βιντεοπαιχνιδιών από το τμήμα Επιστήμων της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε βιβλία για θέματα  που αφορούν τη διασύνδεση των ψηφιακών περιβαλλόντων και των βιντεοπαιχνιδιών με τον γραμματισμό, τη μάθηση, την κοινωνιο-γλώσσα των παικτών στα βιντεοπαιχνίδια κ.λπ.


  • Προσκεκλημένη διάλεξη στο μεταπτυχιακό μάθημα «Οπτικός πολιτισμός», που διδάσκει ο καθηγητής Γιάννης Σκαρπέλος στην κατεύθυνση «Πολιτισμός και πολιτιστική διαχείριση», έδωσε στις 14 Ιανουαρίου η Δρ. Κατερίνα Αλεξανδρή με θέμα «Το χρώμα στη γλώσσα». Το διδακτορικό της με τίτλο «Η γραμματική των ονομάτων που δηλώνει χρώμα: Θεωρία και εφαρμογή στη λεξικογραφία και  τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας» εκπονήθηκε στον Τομέα  Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ. Διδάσκει στο ΑΠΘ και είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Παν/μιο Αιγαίου με αντικείμενο τα ηλεκτρονικά σώματα κειμένων. Παράλληλα έχει δημιουργήσει το Πολύγλωσσο Λεξικό Χρωματικών Εκφράσεων Polychromo και το Spanish Learners’ Greek Corpus (SLGC).


logo     pistopoiisi 2circles

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

  • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
  • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
  • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας