Δράσεις 2022

 13o Διεθνές Συνέδριο TICEMED
(Technologies de l’Information et de la Communication dans l’éducation en Méditerranée)
«Hybridization of training: from continuity to pedagogical innovation? / Hybridation des formations : de la continuité à l’innovation pédagogique ?»
17 και 18 Οκτωβρίου 2022 - Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

posterTo Διεθνές Συνέδριο εξετάζει τις εξελίξεις στην διδασκαλία και την έρευνα σε όλες τις βαθμίδες και τα περιβάλλοντα εκπαίδευσης μέσα στο πλαίσιο της πανδημίας του Covid 19 και μετά από αυτή, δίνοντας έμφαση στις Τεχνολογίες της Επικοινωνίας και της Πληροφορίας

Συνδιοργάνωση:

  • Institut Méditerranéen des Sciences de l’Information et de la Communication (IMSIC - Université de Toulon et Aix Marseille Universités)
  • Centre de Recherches sur les Médiations (CREM -Université de Lorraine)
  • Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου

 

Στο συνέδριο θα μιλήσει ως κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής Γιάννης Σκαρπέλος, Κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού.

  • Τίτλος ομιλίας: "Education or Paideia: The role of teaching technologies", την Τρίτη 18/10 και ώρα 11.15πμ.

Επίσης, την Τρίτη 18/10 και ώρα 12.00 στο στρογγυλό τραπέζι του διεθνούς συνεδρίου θα συμμετέχουν τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Μπέττυ Τσακαρέστου, Γιάννης Σκαρπέλος, Παντελής Βατικιώτης, Ιωάννα Βώβου

 

Round table: Crisis teaching experiences – Expériences d’enseignement en temps de crise
Coordinator: Prof. Michel Durampart

  • Betty Tsakarestou, Associate Professor, Department of Communication, Media and Culture, Panteion University, Head of Advertising and Public Relations Lab (ADandPRLAB):
    Speculation and Co-design of sustainable and immersive futures: Greek and Erasmus international students exploring new scenarios for co-existence and solutions for the 21st century on Miro visual collaboration platform

  • Yannis Skarpelos, Professor, Dean, School of International Relations, Communication, Culture:
    Good practices for teaching during crises: the findings of RIPEC project

  • Pantelis Vatikiotis, Assistant Professor, Director of Journalism Lab (J-Lab), Department of Communication, Media and Culture, Panteion University:
    Cooperative learning: «Students' Observatory on Alternative Journalism» (SOAJ).

  • Ioanna Vovou, Associate Professor; Department of Communication, Media and Culture, Panteion University:
    Enseigner « sans contact » : Témoignages d’étudians.

Projection of students' video during the pandemic : « Without Contact »

Πρόγραμμα Συνεδρίου


Το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού συμμετέχει στο Athens Science Festival που θα διεξαχθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από 21-23 Οκτωβρίου.

kosmoi tou avrio

«Κόσμοι του Αύριο» | “Worlds of Tomorrow”

Παρασκευή 21 – Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

1 μεγάλη γιορτή | 3 ημέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας | κορυφαίοι ομιλητές από όλον τον κόσμο | πειράματα επίδειξης | chemistry shows | διαδραστικά εκθέματα | βιωματικές δράσεις | εργαστήρια για παιδιά | workshops για μεγάλους

Κινούμαστε προς το μέλλον με αυξανόμενη ταχύτητα, όμως πού πηγαίνουμε αλήθεια; Με τι προκλήσεις θα βρεθούμε αντιμέτωποι/ες και τι προσδοκούμε να συναντήσουμε; Το Athens Science Festival (ASF), έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια, επιστρέφει και πάλι δια ζώσης, με σκοπό να μας μεταφέρει στο μέλλον – στους Κόσμους του Αύριο!

Από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2022, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων υποδέχεται το κορυφαίο επιστημονικό δρώμενο της πρωτεύουσας που από το 2014 φέρνει κάθε χρόνο στο προσκήνιο τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της τέχνης. Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, με έμπνευση το Foresight, τη στρατηγική διερεύνηση διαφόρων πιθανών εκδοχών του μέλλοντος, μας συνδέει με το «Αύριο» και αναδεικνύει πώς η επιστημονική μελέτη του παρελθόντος και του παρόντος μπορεί να χαράξει, αλλά και να θωρακίσει το μέλλον.

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η επιστήμη σταθερά παρατηρεί και παρέχει εφόδια για την ανάπτυξη. Θα είναι η τεχνητή νοημοσύνη το επόμενο βήμα στην εκπαίδευση; Η κλιματική αλλαγή μπορεί να διαμορφώσει γενιές με οικολογική συνείδηση; Πώς η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη μεταμορφώνει την τέχνη και την επιστήμη; Είναι τα σκουπίδια οι πρώτες ύλες του μέλλοντος;

Μέσα από ομιλίες από κορυφαίους ομιλητές από όλο τον κόσμο, εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, chemistry shows, διαδραστικά εκθέματα, βιωματικές δράσεις, workshops για ενήλικες, εργαστήρια για παιδιά και πολλές άλλες δράσεις, το φεστιβάλ θα επιχειρήσει να απαντήσει τα ερωτήματα και να εγείρει νέα.

Προσκεκλημένοι/ες ομιλητές/τριες:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κορυφαίοι/ες ομιλητές/τριες θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να μοιράσουν τη γνώση και εξειδίκευσή τους πάνω σε μία σειρά από καίρια ζητήματα που απασχολούν το σήμερα και θα απασχολήσουν το αύριο. Ανάμεσά τους, η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την κλιματική αλλαγή και αρθρογράφος στο ψηφιακό περιοδικό Climate Foresight, Alessandra Mazzai θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ με μια ομιλία σχετική με την κλιματική αλλαγή, με τίτλο «Κλίμα: είμαστε προετοιμασμένοι/ες για την αλλαγή

Ακόμη, ο David Theo Goldberg, διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στην ομιλία του με τίτλο, «Κβαντική σκέψη: Πόσο επαναστατική είναι;» επικεντρώνεται στη νέα κβαντική σκέψη και τι προσφέρει στην αντιμετώπιση των τρεχουσών πιεστικών κοινωνικών προκλήσεων.

Σας περιμένουμε στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης για να ανακαλύψουμε μαζί τους Κόσμους του Αύριο!

Το Athens Science Festival 2022 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα science νέα!

*Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα science news, ακολουθήστε τις σελίδες του ASF σε Facebook & Instagram και κάντε subscribe στο κανάλι του φεστιβάλ στο Youtube.

#asf
#ASF2022
#AthensScienceFestival
#WorldsOfTomorrow

Πληροφορίες:
Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Πληροφορίες για τα εισιτήρια θα ανακοινωθούν σύντομα.
Περισσότερα: www.athens-science-festival.gr


Στο πλαίσιο των εορτασμών για την εκατονταετία από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η επίκουρη καθηγήτρια Πατρίσια Κόκκορη θα κάνει ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο με τίτλο «Iakovos Kambanellis’ drama: a kaleidoscope of Greek identity» στις 10 Οκτωβρίου 2022.

palermo


Συμμετοχή στο Διεθνές Συμπόσιο «Augmented Images»

AUGMENTED

Ο Καθηγητής Γιάννης Σκαρπέλος, συμμετέχει στο Διεθνές Συμπόσιο «Augmented Images» που διοργανώνει το Fonds de la Recherche Scientifique του Πανεπιστημίου της Λιέγης στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2022. Το συμπόσιο, που συγκεντρώνει τους κορυφαίους ειδικούς στην ψηφιακή ανάλυση εικόνας (Lev Manovich, Virginia Kuhn, Massimo Leone κ.ά.), διοργανώνουν οι Maria Giulia Dondero και Enzo D’Armenio. Η εισήγηση του Γ. Σκαρπέλου έχει τίτλο «Modeling Plastic Signs in Big Visual Corpora».


 

logo

pistopoiisi 2circles

136 Syggrou Avenue - 17671 Athens - Greece

e-mail: emme@panteion.gr

Telephone:

 

210-920 1428 Thedorou Vasiliki - Students affairs
    210-920 1431 Halkonidou Eleni - Students affairs
    210-920 1064 Karalis Dimitris - Executive secretary

Student services hours at the Secretariat [2nd floor of the old building]: every Tuesday 10:00 - 13:00

  • For certifications, letters of confirmation etc., students are assisted by the Student Services
    Centre 
    in the quadrangle of the New Building, which operates daily from 9:30 – 13:00

  • Gogle Map Panteion Athens