Δράσεις 2022

Σεπτέμβριος 2022

DISINFOHACKSΣτις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ 2022, στο περίπτερο 7 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα πραγμα-τοποιηθεί το Disinfo Hackathon, ένας διαγωνισμός καινοτομίας, συν-δημιουργίας και αναζήτησης νέων ιδεών και εφαρμόσιμων λύσεων για την αντιμετώπιση της παραπληρο-φόρησης σε 4 θεματικές προκλήσεις (challenges) με στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια βιωματική εμπειρία συνεργασίας στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων με τη συμβολή της τεχνολογίας και ψηφιακών εφαρμογών.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Disinfo Hackathon διοργανώνεται από το DCN Global, τουBTSAKA Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων- ADandPRLAB και το YET (Youth Entrepreneurship Technology) με χρηματοδότηση από το U.S. Department of State και με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το Disinfo Hackathon υλοποιείται με την υποστήριξη και τη συνεργασία των: Amazon Web Services (AWS), Elevate Greece, NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, Found.ation, Social Innov, Industry Disruptors Game Changers ID-GC, Inside Story, Envolve Entrepreneurship, Thessaloniki Tech Lab, Edu Act.

Motto: It takes an ecosystem to challenge and tackle disinformation.

To NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας προσφέρει το βραβείο του διαγωνισμού. H νικήτρια ομάδα εξασφαλίζει απευθείας συμμετοχή στον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

Δείτε στο website: http://disinfohacks.com/ το πρόγραμμα του διημέρου, τους ομιλητές, workshop facilitators, τους μέντορες και τους κριτές που πλαισιώνουν το DisinfoHackathon

Eγγραφή (δωρεάν) στο Eventbrite: https://www.eventbrite.com/e/disinfo-hackathon-tickets-396704984287disifnosalonica.jpg

Ακολουθείστε μας στα social media για τις νέες ενημερώσεις
Facebook: https://www.facebook.com/DisinfoHacks
Instagram: https://www.instagram.com/disinfohacks/?hl=el
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/77679292
Hashtags: #DisinfoHackathon #DisinfoHacks #Disinformation #Misinformation #TIF2022

Social Media Campaign credits: στους αποφοίτους του Τμήματος και του Εργαστηρίου μας, Βασίλη Πλέγα και Αναστασία Ζαπαντιώτη, συν-ιδρυτές της εταιρίας 2ENCE Growth Marketing & Consulting Agency

Το Disinfo Hackathon είναι η πρώτη εκδήλωση του προγράμματος Disinfo Hacks μετά τη δημόσια παρουσίαση του σιτς 10 Δεκεμβρίου 2021 στο χώρο Hub Events.

Θα ακολουθήσει σειρά 12 podcast με τίτλο Disinfo Hakcs και συνομιλητές (ακαδημαικούς, ερευνητές, ειδικούς από διαφορετικούς κλάδους) από την Ελλάδα, Ευρώπη, Η.Π.Α, Ασία, Αφρική.

 


FDGpostersΤο 17ο διεθνές συνέδριο Foundations of Digital Games (FDG) διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (5-8 Σεπτεμβρίου) με θέμα “Games as culture and communication”. Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνουν τις μεθόδους ανάπτυξης και τις τεχνολογίες ψηφιακών παιχνιδιών, την εμπειρία παικτών, την οπτικοποίηση, την αλληλεπίδραση με τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες, την κριτική παιχνιδιών και την Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ οι 4 προσκεκλημένοι ομιλητές θα επικεντρωθούν στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της επιθετικής συμπεριφοράς μέσα στους κόσμους των παιχνιδιών, την αναγνώριση των χαρακτηριστικών των παικτών από τον τρόπο που παίζουν, τη σχεδίαση φανταστικών κόσμων και πόλεων, και την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στα ψηφιακά παιχνίδια (πλήρες πρόγραμμα και πληροφορίες στο http://fdg2022.org/)

General chair του συνεδρίου είναι ο δρ. Κώστας Καρπούζης, επικ. καθηγητής του τμήματος ΕΜΠΟ, ενώ program chairs είναι ο καθ. Stefano Gualeni, University of Malta και η καθ. Johanna Pirker, TU Graz.


 

visulaliteracyΤην Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 17:00, ο Καθηγητής του Τμήματος Γιάννης Σκαρπέλος παρουσιάζει διαδικτυακό Workshop με τίτλο “Visual Literacy and Big Data”.

Το Workshop διοργανώνεται από την International Visual Literacy Association (IVLA).

Το Workshop, διάρκειας 90 λεπτών περιλαμβάνει εισαγωγή στην υπολογιστική μελέτη μεγάλων σωμάτων εικόνων, παρουσίαση μιας μελέτης περίπτωσης βασισμένης σε 8.680 πίνακες ζωγραφικής, και θα ολοκληρωθεί με hands-on practice των συμμετεχόντων που θα αναλύσουν ένα μικρότερο τμήμα των παραπάνω πινάκων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν μετά από προεγγραφή στο https://bit.ly/3QdLamx

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την International Visual Literacy Association στο https://ivla.org


 

logo     pistopoiisi 2circles

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

  • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
  • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
  • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας