Πρακτική άσκηση

Ανακοινώνεται στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού ότι κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών και των φοιτητριών του Παντείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της Πράξης «Πρακτική Άσκηση Παντείου Πανεπιστημίου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5032773, Άξονας Προτεραιότητας «Προσαρμογή εργαζόμενων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά μαζί με την αίτηση που θα βρείτε εδώ τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά στοe-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που επισυνάπτονται στην αίτηση είναι:

 1. Βιογραφικό Σημείωμα.
 2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
 3. Επιστολή κινήτρων (motivation letter).

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που πληρούν τα κάτωθι κριτήρια, όπως αυτά έχουν οριστεί στην από 2-12-2019 απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος:

 1. Επιτυχής εξέταση σε 8 ή 7 από τα υποχρεωτικά εργαστήρια του προγράμματος σπουδών.
 2. Επιτυχής εξέταση τουλάχιστον στα 6 από τα 8 υποχρεωτικά εργαστήρια του προγράμματος σπουδών με σειρά προτεραιότητας σε όσους συγκεντρώνουν τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας στα εργαστήρια.
 3. Επιστολή κινήτρων (motivation letter).

Ο αριθμός των φοιτητών και των φοιτητριών που θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν ανέρχεται σε εξήντα (60) άτομα (+ δέκα (10) επιλαχόντες και επιλαχούσες).

Η κατάσταση των ονομάτων των φοιτητών και φοιτητριών θα ανακοινωθεί στον δικτυακό τόπο του Τμήματος. Παρέχεται η δυνατότητα υποβολής ένστασης εντός διαστήματος πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσής της.

Η τελική κατάσταση των ονομάτων θα υποβληθεί στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Παρατηρήσεις:

 1. Φοιτητής/φοιτήτρια που έχει ήδη συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης δεν έχει δικαίωμα εκ νέου συμμετοχής.
 2. Οι φοιτητές/φοιτήτριες που θα συμμετάσχουν στην Πρακτική Άσκηση έχουν την δυνατότητα υποβολής αίτησης ορκωμοσίας ή/και βεβαίωσης περάτωσης σπουδών μετά την λήξη του χρονικού διαστήματος υλοποίησης της πρακτικής άσκησης όπως αυτό αποτυπώνεται στην Ειδική Σύμβαση Πρακτικής Άσκησης.

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

 • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
 • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
 • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας