Κατεύθυνση Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων

  • Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων
    Διευθύντρια: Αναπληρώτρια καθηγήτρια Μπέττυ Τσακαρέστου

 

Η κατεύθυνση Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων έχει όραμα να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τα μελλοντικά δημιουργικά μυαλά και ταλέντα στη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, το στρατηγικό design και τη δημιουργικότητα, το impact storytelling, την ψηφιακή καινοτομία και τη startup επιχειρηματικότητα με θετικό αποτύπωμα (impact). Υιοθετεί μια διεπιστημονική προσέγγιση, παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στις τεχνολογίες και τις βέλτιστες πρακτικές στην επικοινωνία. Καλλιεργεί μια κουλτούρα πνευματικής και δημιουργικής περιέργειας, πειραματισμού και συνεργασίας σε όλες τις πτυχές της ακαδημαϊκής, επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής. Ακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό μοντέλο συν-δημιουργίας και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με ένα ευρύ δίκτυο ειδικών από όλο το φάσμα της επικοινωνίας, των επιχειρήσεων, του startup οικοσυστήματος, των ψηφιακών μέσων και των immersive/ mobile τεχνολογιών, οι φοιτήτριες/τές έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν και να ασκηθούν σε πραγματικά ζητούμενα και προκλήσεις και μέσα στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ.

Η λειτουργία της κατεύθυνσης βασίζεται στο Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων (#ADandPRLAB) που λειτουργεί από το 1993 και θεσμοθετήθηκε το 2021. Το Εργαστήριο έχει αναπτύξει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα team coaching με στόχο τη βελτίωση της ομαδικής συνεργασίας και της διαχείρισης συγκρούσεων μέσω συνεχούς coaching και mentoring στις ομάδες των φοιτητριών/τών.αδ

Οι απόφοιτες/τοι του Εργαστηρίου δραστηριοποιούνται και διακρίνονται στην Ελλάδα και διεθνώς στους τομείς της εφαρμοσμένης επικοινωνίας, του μάρκετινγκ, των ψηφιακών μέσων και παραγωγής περιεχομένου ή εκκινούν δικά τους νεανικά καινοτόμα startup εγχειρήματα συνδεδεμένα συχνά με την τεχνολογική και κοινωνική καινοτομία.

Το Εργαστήριο έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και Αφρική, αξιοποιώντας εκπαιδευτικές-ερευνητικές συνεργασίες, το πρόγραμμα Erasmus+, καθώς και τη συνεργασία με πρεσβείες και ιδρύματα (π.χ. Copenhagen Business School, CUNY Center for Entrepreneurial Journalism, Ohio University, Alberto Hurtado University, Chile, UCU, Uganda, Centre for Journalism & Mass Communication Visva-Bharati, India).

Οι ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου εκτείνονται από τη διαφήμιση και τις καταναλωτικές πρακτικές ως τη διαχείριση κρίσεων, τη νευροηγεσία (neuroleadership), τα social media, τη startup επιχειρηματικότητα, τις συνεργατικές αξίες και τις πρακτικές διαμοιρασμού με την έρευνα «Mobile Generation Next.» Συμμετείχε, επίσης, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Young Leaders:Developing and Enhancing Leadership Skills for Young Managers in Times of Crisis. Το εργαστήριο υλοποιεί και συμμετέχει σε δράσεις εξωστρέφειας και σε δίκτυα καινοτομίας. Διοργανώνει Startup Weekends, εργαστήρια συν-δημιουργίας και design thinking, προσομοιώσεις διαχείρισης κρίσεων, συμμετέχει σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς επικοινωνίας και επιχειρηματικότητας. Είναι μέλος του ΣΕΚΕΕ (Mobile Cluster) και έχει συμμετάσχει στην επίσημη ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress μεταξύ 2013-2016. Έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με: Antenna Music, Velocity Partners VC, Digital Communication Network SEE.


adpr barcelonaΣυμμετοχή του Εργαστηρίου Διαφήμισης- ADandPR Lab του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στο Mobile World Congress (MWC)2022/4YFN από 28 Φεβρουαρίου- 3 Μαρτίου 2022 για την ψηφιακή επικοινωνία της Ελληνικής Αποστολής και ως ecosystem partner του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ.) Κεντρικό μήνυμα της Ελληνικής Αποστολής στο MWC22: "Innovation Unleashed"

Link: https://www.mwcbarcelona.com/

Link: https://www.mwcbarcelona.com/

Το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων- ADandPR Lab συνεχίζει τη συνεργασία του με τον ΣΕΚΕΕ από το 2013 (https://www.sekee.gr/en/members/affiliate-members/) για την υποστήριξη της Ελληνικής Αποστολής στο Mobile World Congress (MWC/ 4ΥFN στη Βαρκελώνη από 28 Φεβρουαρίου- 3 Μαρτίου 2022, ως ecosystem partner σε θέματα επικοινωνίας στα ψηφιακά μέσα και στα κοινωνικά δίκτυα με τη συμμετοχή των φοιτητριών Ελένης Κακκαβά και Μελίνας Μακρίδου και υπό την ακαδημαϊκή ευθύνη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και Διευθύντριας του εργαστηρίου Μπέττυς Τσακαρέστου.


Follow:
Twitter: https://twitter.com/SEKEE_GR
​Instagram: https://www.instagram.com/sekee.gr/
linkedIn: https://www.linkedin.com/company/sekee/

 
Στο Mobile World Congress(MWC) 2022, το οποίο αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές εκδηλώσεις στην παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών και προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επιχειρήσεων, οργανισμών και στελεχών από ολόκληρο τον κόσμο λαμβανει χωρα ετησιως στη Βαρκελωνη (https://www.mwcbarcelona.com/). Η Ελληνική αποστολή με κεντρικό συμμετέχει με 44 εταιρίες, οργανισμούς και φορείς που δραστηριοποιούνται σε μια διευρυμένη γκάμα τομέων και έχουν αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα, εφαρμογές και υπηρεσίες, μέλη του ΣΕΚΕΕ και καινοτόμες επιχειρήσεις από θερμοκοιτίδες (incubators), επιχειρηματικούς επιταχυντές (accelerators) και clusters όπως είναι το egg, το Pleiades ΙοΤ και η ΘΕΑ Την οργάνωση της ελληνικής αποστολής συντονίζουν ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του κλάδου της τεχνολογίας μέσα από πολυεπίπεδες δράσεις με στόχο την περαιτέρω προώθηση του οικοσυστήματος καινοτομίας, τη διεθνή δικτύωση και την ανάπτυξη συνεργιών. Χορηγοί της ελληνικής αποστολής είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Samsung, η Uni Systems και το egg -enter•grow•go της Τράπεζας Eurobank. Στους υποστηρικτές της ελληνικής αποστολής περιλαμβάνονται ακόμη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το Elevate Greece, η 5G Ventures και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Ε' Εξάμηνο:

ΣΤ' Εξάμηνο

Ζ' Εξάμηνο

Η' Εξάμηνο

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος