Δραστηριότητες του Τμήματος

 

H ανάγκη του Τμήματος να έχει μια ρεαλιστική αντίληψη της ανταπόκρισης των προσφερόμενων σπουδών του σε σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα και τις ανάγκες της αγοράς, έχει οδηγήσει στη διοργάνωση ποικιλίας δράσεων και εκδηλώσεων, στις οποίες εντάσσονται, ενδεικτικά, τα ακόλουθα:

• Οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων
• Διοργάνωση ανοιχτών συζητήσεων
• Θεατρικές παραστάσεις
• Εκθέσεις σε μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα
• Μουσικές εκδηλώσεις
• Παραγωγή ταινιών βίντεο
• Έκδοση ηλεκτρονικών περιοδικών
• Δημιουργία web radio (Spam web radio)

Tο Τμήμα αναπτύσσει συνεργασίες με ποικίλους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και στήριξη αυτών των συνεργασιών με την υπογραφή Πρωτοκόλλων και Μνημονίων Συνεργασίας. Αυτή η πρακτική, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο στο Τμήμα, βοηθά πολύ τη λειτουργία του ως οργανικού τμήματος της κοινωνίας, ενώ, επιπλέον, συντελεί στην απορροφητικότητα των αποφοίτων του.

Ενδεικτικά αναφέρονται:
1. Κανάλι της Βουλής των Ελλήνων
2. Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
3. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
4. Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
5. Antenna
6. Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
7. Φεστιβάλ Αθηνών
8. Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
9. Υπουργείο Πολιτισμού
10. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δράσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Η ανταπόκριση στις ποικίλες δράσεις του Τμήματος είναι σημαντική, όπως προκύπτει από τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις, τα θετικά σχόλια στις συζητήσεις που ακολουθούν, τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο και την προφορική προβολή.

Από το 2002 το Τμήμα αποτελεί, μαζί με το Τμήμα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης-Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ), ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

Από το 2012 το Τμήμα και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Πολιτιστική Διαχείριση συμμετέχουν στο Εuropean Network of Cultural Administration Training Centers (ENCATC).

Από το 2015, το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών (νυν Εργαστήριο Πολιτισμικής Πληροφορικής, Δεδομένων και ΨηφιακώνΠολιτισμικών Σπουδών) συμμετέχει στο συνεργατικό σχηματισμό gi-cluster του Corallia, που ειδικεύεται στη δημιουργία ψυχαγωγικού λογισμικού.

 

 


logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

  • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
  • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
  • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας