Οι γνώμες των αποφοίτων μας

Χάρης Παπαευαγγέλου – Υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης 3

papaevangelou photoΤο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου συνετέλεσε καταλυτικά στην προσωπική και ακαδημαϊκή μου εξέλιξη. Η διεπιστημονική προσέγγιση του εκπαιδευτικού δυναμικού, σε συνδυασμό με την υψηλή τους κατάρτιση, αλλά και η διάθεσή τους να αφουγκραστούν τις ανησυχίες των φοιτητών και φοιτητριών, αποτελούν μερικά από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματά του. Επιπλέον, η δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης στο τρίτο έτος επιτρέπει σημαντικό βαθμό εξατομίκευσης του προγράμματος σπουδών. Προσωπικά, η επιλογή μου να συνεχίσω στην κατεύθυνση της Πολιτιστικής Διαχείρισης, μου επέτρεψε να αποκτήσω εμπειρία στην παραγωγή και οργάνωση πολιτιστικών δράσεων, αλλά και να εμβαθύνω κριτικά σε ζητήματα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, τα ψηφιακά Μέσα, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Τέλος, κατά τη διάρκεια φοίτησης μου σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, διαπίστωσα ότι το Τμήμα με είχε εφοδιάσει με γνώσεις που συχνά δεν κατείχαν συμφοιτητές και συμφοιτήτριες μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ με κατέστησε πανέτοιμο να συνεχίσω σε διδακτορικές σπουδές.


 Αιμιλία Σουλοβάρι - Βοηθός παραγωγής

soulavari Η κατάρτισή μου στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού πέρα από μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία μου παρείχε τα θεωρητικά, ερευνητικά και επαγγελματικά εφόδια για την έναρξη μιας εποικοδομητικής επαγγελματικής πορείας στο πεδίο της δημοσιογραφίας. Η διαρκής παρακίνηση των καθηγητών για συλλογικές προσπάθειες εντός της σπουδαστικής κοινότητας, η εστίασή τους στην καλλιέργεια συνεργατικού πνεύματος και δημιουργικής σκέψης καθώς και η ποικιλία των ερευνητικών αντικειμένων που διερευνήθηκαν μέσα από το πρόγραμμα σπουδών, αποδείχθηκαν εργαλεία πολύτιμα και για την αγορά εργασίας. Η επαφή μου ιδιαιτέρως με τα εργαστήρια παραγωγής περιεχομένου της κατεύθυνσης Δημοσιογραφίας με βοήθησε στην εξοικείωση με τις σύγχρονες πολυμεσικές μορφές επικοινωνίας και παράλληλα με τη πρακτική μου άσκηση στο πεδίο της πολιτιστικής δημοσιογραφίας με οδήγησε με ασφαλή βήματα στην τωρινή μου απασχόληση σε φορέα Παραγωγής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.


Πολύκαρπος Θωμά - AlphaNews.Live, Κύπρου

polykarpos Thomas2Έχοντας μικρή, αλλά ουσιαστική εμπειρία στον χώρο της Δημοσιογραφίας, μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι πρακτικές δεξιότητες που απέκτησα μέσω των Εργαστηρίων Δημοσιογραφίας του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, με κατέστησαν επαρκώς καταρτισμένο, ώστε να είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της Ηλεκτρονικής Δημοσιογραφίας, όπου δραστηριοποιούμαι. Επιπρόσθετα, έχοντας υπάρξει μεταπτυχιακός φοιτητής σε πανεπιστημιακό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, έχω διαπιστώσει ότι το Τμήμα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα προγράμματα του εξωτερικού. Τα ακαδημαϊκά εφόδια που μου προσέφερε κατά τη φοίτησή μου, συνέβαλαν στο να γίνω δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατά την παραμονή μου στο Cambridge, γνώρισα κι άλλους φοιτητές-αποφοίτους του Τμήματος, κάτι που υποδηλώνει την αναγνώριση που απολαύουν, τόσο το Τμήμα, όσο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό.  

Ιφιγένεια Αντωνοπούλου - Δημοσιογράφος, Alpha Free Press

Antonopoulou Οι γνώσεις που απέκτησα σε προπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, δικαίωσαν την επιλογή που έκανα για το μέλλον μου πριν τέσσερα χρόνια. Μέσα από το πρόγραμμα σπουδών απέκτησα όχι μόνο τις βασικές αρχές των μαθημάτων που παρακολούθησα, αλλά μυήθηκα και στον κόσμο της Δημοσιογραφίας, τόσο των παραδοσιακών μέσων όσο και των σύγχρονων, συμβαδίζοντας με την εποχή που συνεχώς εξελίσσεται. Οι εργασίες και η εκπόνηση της πτυχιακής μου, με βοήθησαν να εμβαθύνω και να κατανοήσω περισσότερο τον «κόσμο» της Δημοσιογραφίας, καθώς και να εξελίξω τον τρόπο σκέψης μου πάνω στο αντικείμενο. Οι σπουδές μου στο Τμήμα, αποτέλεσαν την βάση για μια αξιόλογη επαγγελματική πορεία που πρόσφατα ξεκίνησε, καθώς επίσης και το «σκαλοπάτι» για τη μετάβαση σε μεταπτυχιακό επίπεδο στον τομέα της επικοινωνίας.


 Ελένη Ρήγα - Επιμελήτρια και πολιτιστική παραγωγός

Eleni RigaΣτο χώρο της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας όπου εργάζομαι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια απαιτείται συχνά να διευρύνω τις γνώσεις μου ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ στην πληθώρα διαφορετικών εικαστικών έργων και να εφευρίσκω εκ νέου το ρόλο μου μέσα σε καινούργιες συνεργασίες. Οι σπουδές μου στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με προετοίμασαν για αυτή την απαιτητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δουλειά καθώς ήρθα σε επαφή με διαφορετικά αντικείμενα όπως ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία, ψυχανάλυση και φυσικά μαθήματα πολιτισμού όπως μουσειολογία, θεωρία της τέχνης, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της μουσικής κτλ. Πάνω από όλα, οι σπουδές μου μου επέτρεψαν να αναπτύξω το κριτικό και αναλυτικό πνεύμα που συνοδεύει κάθε μου δραστηριότητα.


Λιάνα Κόλλια - HR Advisor, Vodafone Ελλάδος

koliaΟι σπουδές στο Τμήμα μπορούν να χαρακτηριστούν ως “το χρυσό μου εισιτήριο”. Έχοντας ερεθίσματα από ποίκιλα αντικείμενα της αγοράς εργασίας, όπως την δημοσιογραφία, τον πολιτισμό, το μαρκετινγκ, την διοίκηση επιχειρήσεων και πολλά ακόμη, αποκόμισα πλούσια εφόδια και ανακάλυψα τη δική μου επαγγελματική πορεία. Τόσο οι καθηγητές, που αφιερώνουν ουσιαστικό χρόνο και ψυχή, όσο και στελέχη της αγοράς εργασίας που συμμετέχουν στα μαθήματα, δημιουργούν ένα μοναδικό κλίμα θεωρίας και πράξης, το οποίο όχι μόνο με έκανε να αγαπήσω τα μαθήματα, αλλά μου άνοιξε τον δρόμο προς τον κόσμο των επιχειρήσεων.


Ντιάνα Μπίρμπα - Marketing Manager Coca-Cola Europe, The Coca-Cola Company

BirbaΜε επίπεδο που ανταγωνίζεται αυτό των μεταπτυχιακών σπουδών, ένα εξαιρετικό επιτελείο ακαδημαϊκών και τη συνεισφορά των πιο αξιόλογων στελεχών της αγοράς, το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού επιτυγχάνει να “γεφυρώσει” το πανεπιστήμιο και την αγορά εργασίας. Αποτελεί έτσι μοναδικό φυτώριο εκκολαπτόμενων ταλέντων για την αγορά της Επικοινωνίας. Ως απόφοιτη της κατεύθυνσης του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων, γνωστό και ως ADandPRLAB, επιστρέφω σε αυτό πλέον ως Marketing Business Instructor, συνεισφέροντας εθελοντικά στην εκπαίδευση της νέας γενιάς.


Ελένη Καραμαλέγκου - Group Social Media Director at Sky, Λονδίνο, UK

karamalegkouΑποφοίτησα από το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού το 2003! Ακόμη και σήμερα σκέφτομαι τα φοιτητικά μου χρόνια με νοσταλγία. Η ειδοποιός διαφορά για εμένα ήταν η επαφή του τμήματος με την διαφημιστική αγορά. Είχαμε συχνά ομιλητές από εταιρίες του χώρου, με πραγματικά briefs και ενδιαφέροντα projects. Δουλεύαμε με ομαδική επίλυση προβλημάτων που είχαν άμεση επαφή με την αγορά εργασίας στην οποία θα μπαίναμε μετά τις σπουδές μας. Έκτοτε, έχω δουλέψει σε εταιρίες όπως η LEGO και ο Sky στην Αγγλία για 14 χρονια σε leadership ρόλους.


Λίνα Πατμαλή – Ερευνήτρια στο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ

PatmaliΟι σπουδές μου στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού έχουν αποτελέσει βασικό θεμέλιο για την ακαδημαϊκή, επαγγελματική και προσωπική μου εξέλιξη. Το εύρος των γνωστικών αντικειμένων σε συνδυασμό με το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο που προσφέρει το τμήμα, με έχουν υποστηρίξει στις διάφορες πτυχές της δουλειάς μου ως παραγωγού εκθέσεων. Πέρα από τις σπουδαίες εμπειρίες, αποκόμισα πολύτιμη καθοδήγηση και φιλίες που είναι ακόμα μέρος της καθημερινότητάς μου.

 


Όλγα Αζιλαζιάν - Business Management Manager, Microsoft.

OLGA AZILAZIAN PHOTOΗ εμπειρία μου από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με εφοδίασε με ποικίλες γνώσεις που αξιοποίησα στη μετέπειτα καριέρα μου. Αυτός είναι ο λόγος που έχω επιλέξει να συμμετέχω στο εργαστήριο Startup επιχειρηματικότητας, καθώς θέλω να προσφέρω στους νέους φοιτητές γνώσεις και εμπειρίες από την επαγγελματική μου πορεία στο management σε πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας.

 


logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

  • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
  • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
  • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας