CSIS Journalism Bootcamp

Συμμετοχή 10 φοιτητών και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μπέττυς Τσακαρέστου στο Πρόγραμμα CSIS Journalism Bootcamp στις ΗΠΑ με αποκλειστική χορηγία του ΙΣΝ και  Δημοσίευση του Entrepreneurial Diplomacy Multimedia Report με τίτλο " Enabling Entrepreneurship: Diplomatic Responses to Greece's Brain Drain" (Δεκεμβριος 2019- Ιανουαριος 2020)

 
Δέκα φοιτητές, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί, του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού υπο την ακαδημαική επίβλεψη της  αναπληρώτριας καθηγήτριας Μπέττυς Τσακαρέστου συμμετείχαν στο Center for Strategic and International Studies (CSIS) Journalism Bootcamp στις ΗΠΑ με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
 
Οι φοιτητές παρακολούθησαν ένα εντατικό πρόγραμμα διεθνούς δημοσιογραφίας και πολυμεσικής παραγωγής, υπό την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών από τους τομείς της παραγωγής πολυμέσων του  Dracopoulos iDeas Lab του CSIS,  και χάραξης πολιτικής στο CSIS. Οι φοιτητές εστίασαν την έρευνα τους στο πεδίο του Entrepreneurial Diplomacy, και ειδικότερα σε καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα της διπλωματίας με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.
 
Το πρόγραμμα κορυφώθηκε με τη δημοσίευση του multi-platform Report  που συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό και οπτικοποιημένα δεδομένα, με τίτλο:
 
 
 
Κατά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι φοιτητές επισκέφθηκαν το Newseum στη Washington DC, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον Ambassador John Heffern, Distinguished Fellow of Diplomacy and Entrepreneurship at Georgetown an Affiliate Fellow at the Beeck Center for Social Impact The Beeck Center for Social Impact and Innovation at Georgetown University, να επισκεφθούν και να συνομιλήσουν με τους ιδρυτές του Halcyon Incubator for early-stage social entrepreneurs, να συμμετέχουν σε εργαστήρια και να κάνουν συνεντεύξεις με τους CSIS Policy, Development & Innovation Experts, Seth Center, Senior και Erol Yayaboke, ειδικούς σε θέματα Δημόσιας Διπλωματίας, Ηγεσίας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης και το ρόλο της Επιχειρηματικότητας, να εξετάσουν το θέμα της πόλωσης και της αποπληροφόρησης, τις τελευταίες τάσεις στα social media, να συμμετέχουν σε διαλέξεις senior policy analysts,  CNN national security reporter, να μάθουν για τον ρόλο των Think Tanks. Οι φοιτητές δούλεψαν σε ομάδες ως story & web editors, audio producers, video producers  και data reporteurs/ visulizers υπό την καθογήση της Yumi Araki, Senior Producer & Editorial Lead και της ομάδας του iDeas Lab, CSIS.
 
 
 Θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες φοιτητές στο πρόγραμμα:
 
  1. Δημήτρης Μπούτσικος (Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων-ADandPRLAB)
  2. Ρωμανός Γκότζος ( Εργαστήριο Δημοσιογραφίας)
  3. Φωτεινή Μαλτέζου (ΠΜΣ, Κατεύθυνση Κοινωνία της Πληροφορίας, Μέσα και Τεχνολογία )
  4. Βασίλης Πλέγας (Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων-ADandPRLAB)
  5. Nίκος Σεραφετεινίδης (Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων-ADandPRLAB)
  6. Αθηνά Σιμάτου (Υποψήφια Διδάκτωρ, Δημοσιογραφία, επιβλέπων καθηγητής Νίκος Μπακουνάκης)
  7. Λαμπρινή Τσιλιγιάννη (Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων-ADandPRLAB)
  8. Κατερίνα Βλασσοπούλου (Υποψήφια Διδάκτωρ, Επιχειρηματικότητα στη Δημοσιογραφία, επιβλέπουσα καθηγήτρια Μπέττυ Τσακαρέστου)
  9. Μαρία- Ελπινίκη Ζαφειράκη (Εργαστήριο Πολιτισμού)
  10. Ράνια Ζώκου (Εργαστήριο Δημοσιογραφίας)

logo     pistopoiisi 2circles

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών/ών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

  • Eξυπηρέτηση Φοιτητών/ών: 210-920 1428 [Θεοδώρου Βασιλική] & 210-920 1064 [Δημήτρης Καραλής] 
  • Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας: Δημήτρης Καραλής, τηλ. 210-920 1064