Κάπος Παναγιώτης

O Παναγιώτης Κάπος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Διδάκτωρ Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Η διδακτορική του διατριβή με τίτλο «Η ψηφιακή μετάβαση της εκδοτικής βιομηχανίας βιβλίου στο νέο οικοσύστημα αξίας και δικτύωσης: η ελληνική περίπτωση» εστιάζει στις θεμελιώδεις αλλαγές που αντιμετωπίζει η πολιτιστική βιομηχανία βιβλίου στην ψηφιακή εποχή. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων», της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2005 ως σήμερα στον κλάδο των εκδόσεων και της πολιτιστικής επικοινωνίας. Διευθύνει και επιμελείται σειρές βιβλίων για τις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ), τα Μέσα, την Πληροφορία και Επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή, τον Πολιτιστικό Τουρισμό και το Παιδικό Βιβλίο. Συνεργάζεται με οργανισμούς του εκδοτικού κλάδου και του γραπτού πολιτισμού ως επιστημονικός-ερευνητικός συνεργάτης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αλλαγή παραδείγματος που επιφέρουν η ψηφιακή εποχή και τα νέα Μέσα στο εκδοτικό και πολιτιστικό πεδίο. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια για τις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες ενώ έρευνες και άρθρα του για τις εκδόσεις, την αναγνωστική δραστηριότητα, την ψηφιακή επικοινωνία, την οικονομία των Μέσων και το πολιτιστικό φαινόμενο έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σε διεθνείς εκθέσεις, επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

  • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
  • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
  • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας