Τσακαρέστου Μπέττυ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Γνωστικό Αντικείμενο: Διαφήμιση & Δημόσιες Σχέσεις

  • Μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Επικοινωνίας. Branding Chair and European Research Liaison για το International Communication Division- AEJMC.
  • Συν-ιδρύτρια της πολυμεσικής πλατφόρμας δημόσιας διπλωματίας πόλεων “ Connecting Cities” (https://medium.com/connecting-cities)

 

Έχει διδάξει διαχείριση κρίσεων και διαχείριση φήμης ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Copenhagen Business School (2017-2013),  city branding, στο Warsaw School of Economics (2016) και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο MBA Program of University of Cyprus (2011-2007). Μέσω του διεθνούς προγράμματος Erasmus+  δίδαξε στο Zhejiang University, Κίνα (2017, 2018), στο Alberto Hurtado, Χιλή (2018) επιχειρηματικότητα στη δημοσιογραφία και στα Μέσα (entrepreneurial journalism, media innovation) με μεθοδολογίες συν-δημιουργίας και design thinking/ systems thinking.

Ως sabbatical visiting researcher στο CUNY Graduate School of Journalism (Μαίος- Ιούνιος 2017) συνεργάζεται με τον Jeremy Caplan, Director of Education στο Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη δημοσιογραφία και στα Μέσα και δημοσιεύει  κεφάλαιο με τίτλο  “Entrepreneurship Abroad: Cultural and International Perspectives” στο ανοιχτό συνεργατικό textbook με τίτλο «Media Innovation and Entrepreneurship» (2017, 2018).

To εκπαιδευτικό έργο της στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και στο Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων- ADandPRLAB του οποίου είναι επικεφαλής (και συν ιδρύτρια με τον καθηγητή Δημήτρη Ποταμιάνο το 1993) επικεντρώνεται στο στρατηγικό branding και τις  δημόσιες σχέσεις, τη διαχείριση κρίσεων, στην οικονομία της διαμοίρασης (sharing economy) και τη συνεργατική κατανάλωση σε ψηφιακό περιβάλλον και σε περιβάλλον κινητών συσκευών, στην επιχειρηματική δημοσιογραφία, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα κοινωνικά μέσα, στην ψηφιακή και τεχνολογική τεχνολογία στη Διαφήμιση (ad-tech), στο native-branded content, στην ψηφιακή αφήγηση (storytelling),  στην επιχειρηματική κοινωνική καινοτομία συνδεδεμένη με τους Στόχους Βιωσιμότητας του ΟΗΕ, τη συν-δημιουργία και την καινοτομία των πόλεων, με μεθοδολογίες design thinking/ systems thinking.

Συμμετέχει ενεργά  μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος του Startup Lab του ADanPRLAB με εξωστρεφείς πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη της startup επιχειρηματικότητας, συνδέοντας το Πανεπιστήμιο με τις ευρύτερες εξελίξεις στο οικοσύστημα της καινοτομίας.

Από το 2018 συνεργάζεται με το insidestory.gr ως ακαδημαϊκός- επικεφαλής και σύμβουλος για το συν-σχεδιασμό του YourStory 2 (2018) & YourStory 3 (2019), #YourStory@Melissa (2020), στο πεδίο της συμμετοχικής δημοσιογραφίας, συνδέοντας δημοσιογράφους και αναγνώστες σε μια κοινή εμπειρία δημοσιογραφικής έρευνας και αρθρογραφίας, εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία του design thinking.

To 2016 διοργάνωσε το πρώτο Athens Startup Weekend on “Entrepreneurial Journalism με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism του CUNY Graduate School of Journalism.

Τον Μάιο 2018 συν-διοργάνωσε το 2nd Athens Startup Weekend on Entrepreneurial Journalism focusing on Audio and Radio Innovation and Summit εγκαινιάζοντας το πρωτόκολλο εκπαιδευτικής συνεργασίας για θέματα startup επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μεταξύ του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και του Antenna Music

Στο πεδίο της νεανικής επιχειρηματικότητας έχει ανάλογες δράσεις από το 2012 με τη διοργάνωση ή τη συμμετοχή ως μέντορας ή κριτής σε ειδικά θεματικά Startup Weekends όπως το Startup Weekend University 2012, 2013, Startup Weekend EDU, 2014.

Το 2012 διοργάνωσε το πρώτο Athens Co-Creation Workshop με την υποστήριξη της Ericsson και σε συνεργασία με το Copenhagen Business School.

Επόμενες διοργανώσεις Cities Co-Creation Workshops πραγματοποιήθηκαν στα Ιόνια Νησιά (2014) με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, του TEI Ιονίων Νήσων και του Copenhagen Business School. Το 2015 συμμετείχε στη διοργάνωση του Cities Co-Creation Living Lab στο πλαίσιο του «The Peoples Meeting in Bornholm» στη Δανία.  

Το 2015 με υποτροφία του U.S Department of State συμμετείχε ως International Exchange Scholar στο  Study of U.S. Institutes (SUSI) on Journalism and Media at Ohio University, όπου εστίασε στην ανάπτυξη ενός μεταπυχιακού μαθήματος στο πεδίο της καινοτομίας και της  επιχειρηματικότητας στη δημοσιογραφία και στα Μέσα ( Entrepreneurial Journalism) και το οποίο διδάσκει στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία” του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Την ίδια χρονιά σε συνεργασία με τέσσερεις ακαδημαϊκούς στον τομέα των Μέσων και της Επικοινωνίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα SUSI ξεκινούν την ψηφιακή πλατφόρμα “Connecting Cities” με στόχο να συνδέσουν μέσα από αφηγήσεις πέντε πόλεις, σε τέσσερεις ηπείρους (Αθήνα, Καμπάλα, Κίτο, Σαγκάη, Σαντιάγκο).

Το 2017 The Bureau of Educational and Cultural Affairs of the U.S. Department of State έδωσε την τιμητική διάκριση  “Betty Tsakarestou International Exchange Alumna/Alumnus of the Month” για τη συνολικό της έργο ως επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων και για το «Connecting Cities Project”. Επίσης το έργο της παρουσιάστηκε στη μικρή σειρά video documentaries με τίτλο “Women Changing Greece” μια πρωτοβουλία και υλοποίηση της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. 

Συντονίζει το ερευνητικό project: «Mobile Generation Next: Collaborative Consumption in the Sharing Economy enabled by Mobile and Networking Technologies” το οποίο ξεκίνησε το 2011 Από το 2014 συμμετέχει στο MC του προγράμματος COST για την Ελλάδα. Από το 2002 είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ΙΕΠ) όπου διετέλεσε Γενική Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Από το 2013 είναι μέλος του Advisory Board στο Impact Hub Athens.

Ανέλαβε τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιο-Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, με κύριο έργο την ψηφιακή μετάβαση του φορέα ( 2010-2012).  Διετέλεσε επίσης μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων (2010- 2017).  Το 2010 ορίστηκε εκπρόσωπος του Υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Ειδικών για θέματα «Ψηφιακού Γραμματισμού». Συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο πεδίο του Ψηφιακού Γραμματισμού- Media and Information Literacy με στη συμμετοχή της από το 2016 στο Digital Communication Network και από το 2020 ως συνεργάτης του Digital Communication Network Southeast Europe και μέσω της συμμετοχής της σε προγράμματα του World Learning- Alumni TIES International Exchange Seminars του Department of State των ΗΠΑ

Από το 2007-2010 διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής της μηνιαίας έκδοσης «Βήμα Ιδεών

Το 2015 ξεκίνησε  μια εκδοτική σειρά με θέμα την  “Ψηφιακή Κουλτούρα” σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πεδίο

Συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα του “Βήματος Ιδεών” μεταξύ 2007-2010

Έχει σπουδάσει κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειον Πανεπιστήμιο (1987).

Η διδακτορική της διατριβή εστίασε στη μελέτη της Διαφήμισης των εταιρικών δομών και παραγωγής των διαφημιστικών εταιριών κατά την περίοδο του Φορντισμού και του Μετα-Φορντισμού (1997)

E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - LinkedIn Betty Tsakarestou


ΓΡΑΦΕΙΟ  Γ10 - Νέο Κτίριο - Τηλέφωνο: 210-9201717

Ώρες Γραφείου:

    • Δευτέρα 16:00-17:00
    • Πέμπτη: 16:00-17:00

 Κύκλος Πρεσβευτών Ιδρύματος Vodafone

Ο Κύκλος Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone έρχεται… Μείνετε συντονισμένοι και μάθετε πώς οι τεχνολογίες κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο! #ConnectingForGood

Δείτε το Video - Δείτε τη σελίδα (ανακατεύθυνση στο Facebook)


Συμπόσιο Libraries and Media Literacy - 1 Δεκ. 2018, Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"


Συνέδριο: Το Δίκτυο Συγγρού στο Πάντειο, 7- 8 Νοεμβρίου 2018
Η Αναπτυξιακή Στρατηγική της Περιοχής και ο Πολιτιστικός Άξονας της Συγγρού


ECREA 2018, October 31 - November 3, 2018 Lugano, Switzerland


Dynamic Leadership Program: October 5-7, Stockholm, Sweden. Women Leadership Hub


European Research Liaison & Branding Chair at the International Communication Division (ICD), AEJMC


Digital Influencers Hub Forum, September 13-14, 2018 Thessaloniki, Greece


Συμμετοχή 10 φοιτητών και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μπέττυς Τσακαρέστου στο Πρόγραμμα CSIS Journalism Bootcamp στις ΗΠΑ με αποκλειστική χορηγία του ΙΣΝ και  Δημοσίευση του Entrepreneurial Diplomacy Multimedia Report με τίτλο " Enabling Entrepreneurship: Diplomatic Responses to Greece's Brain Drain" (Δεκεμβριος 2019- Ιανουαριος 2020) 

 Ten undergraduate, MA and doctoral students and Associate Professor and Head of ADandPRLAB, Betty Tsakarestou as academic lead adviser, participated in the Center for Strategic and International Studies (CSIS) Journalism Bootcamp in Washington, D.C. with the exclusive support of Stavros Niarchos Foundation (December 2019, January 2020).

 

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

  • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
  • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
  • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας