Καπερώνης Σταύρος

Γνωστικό αντικείμενο: Νέα Μέσα, Επικοινωνία και Διοίκηση
 
 
O Dr. Καπερώνης Σταύρος εργάζεται ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Επικοινωνίας,  Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (Τομέας Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας) με  γνωστικό αντικείμενο Νέα Μέσα, Επικοινωνία και Διοίκηση. Κατά τα έτη 2018-2019 ήταν υπεύθυνος του ραδιοφωνικού  διαδικτυακού σταθμού του Τμήματος (Spam Radio). Είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικών Επιστημών (HOU), κατέχει MSc. In services management από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει διδακτορικό από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου σχετικά με την επίδραση του σχεδιασμού, του περιεχομένου και της χρηστικότητας των διαδικτυακών πλατφορμών στο χρήστη.
 
Διδάσκει στα προπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος, μαθήματα σχετικά με τα Νέα ψηφιακά Μέσα, την εμπειρία χρήστη (UX/CX), τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την Έρευνα Αγοράς, Ψηφιακά Μέσα και Εφαρμογές-Web, UX, Apps, Mobile, Video, Podcasting, τη δημοσιογραφία στην ψηφιακή εποχή, ψηφιακές εφαρμογές & data journalism, Ψηφιακή Δημιουργικότητα, το design ως επικοινωνιακό εργαλείο, το σχεδιασμό στρατηγική στην ψηφιακή επικοινωνία, την οπτική ταυτότητα, την οπτικοποίηση δεδομένων, την επεξεργασία εικόνας & ήχου, βίντεο storytelling (AR/VR/MR/XR), την πολιτιστική επικοινωνία και το σχεδιασμό ιστοσελίδων ως εργαλείο των startup επιχειρήσεων. Επίσης διδάσκει στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Κοινωνία της Πληροφορίας, Μέσα και Τεχνολογία» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, το μάθημα «Μέσα και Ψηφιακές Εφαρμογές: Το design ως μέσο επικοινωνίας. Από το παραδοσιακό στο ψηφιακό περιβάλλον». Διδάσκει ως εξωτερικός συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Διοίκηση Υπηρεσιών” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και ως ακαδημαικός υπότροφος (Επίκουρος Καθηγητής) στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων τα μαθήματα "Advertising and Communication MAnagement" & "International Marketing Management". Έχει διδάξει σε ξένα πανεπιστήμια στα πλαίσια του Erasmus, όπως το Zhejiang University of Media & Communications της Σαγκάης, το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης και το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Έχει συμμετάσχει τα τελευταία 8 χρόνια σε αρκετά Σεμινάρια και επιμορφώσεις του εξωτερικού όπως το Πανεπιστήμιο SDA Bocconi της Ιταλίας, το USI Universita della Svizzera Italiana, το Πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης, και το Πανεπιστήμιο του Μονακό. Υπήρξε συν διοργανωτής σε πολλά workshops-Σεμινάρια σχετικά με το mobile journalism, το Journalism and Social Media και την επιχειρηματική δημοσιογραφία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung και τη δημοσιογράφο Ελίνα Μακρή. To 2016 συνδιοργάνωσε το πρώτο Athens Startup Weekend on “Entrepreneurial Journalism με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism του CUNY Graduate School of Journalism. To 2018 συν-διοργανώνει το δεύτερο “Athens Startup Weekend & Summit on Entrepreneurial Journalism: Audio and Radio Innovation Edition” σε συνεργασία με τον Antenna Music.
 
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με κριτές και έχει δημοσιεύσει journals και papers συνεδρίων στην Springer και άλλους εκδοτικούς οίκους, έχει διακριθεί τρεις φορές με το Best Paper Award και έχει δημοσιεύσει ένα chapter in book στην IGI Global Publications.
 
Συμμετείχε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε συνέδρια και έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών διατριβών. Κατέχει γνώσεις επάνω σε θέματα CX, μοντάζ βίντεο και ήχου, video storytelling, e-aesthetics, UX, AR, AI, VR/MR, prototyping, σχεδιασμού εντύπων, εφημερίδων και περιοδικών, επεξεργασίας φωτογραφίας, προβολής ιστοσελίδων, χρηστικότητας, εμπειρίας  καταναλωτή, HCI καθώς και διαχείρισης των κοινωνικών δικτύων.
 
 
Γραφείο ΣΤ3, 6ος όροφος Νέο Κτίριο
 
Τηλ.: 2109201846
 
Ώρες Γραφείου:
  • Τρίτη 12-13 
  • Τετάρτη 12-13 

 
Social Media Accounts
 
Research Awards
 
 
 

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

  • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
  • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
  • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας