Μούλιος Παύλος

Τίτλος διατριβής: "Η γένεση της καταναλωτικής κουλτούρας στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1950"

Επιβλέπουσα: Χρυσάνθη Αυλάμη, Επίκουρη Καθηγήτρια

 

Γεννημένος στον Πειραιά το 1983, είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση Ιστορίας) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (ΜPhil) στον διαπολιτισμικό διάλογο Η.Π.Α-Ελλάδας κατά τη δεκαετία του 1950, του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (Ι.Α.Κ.Α.-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα άπτονται των τομέων της ιστορίας του καταναλωτισμού, της σύγχρονης ελληνικής πολιτισμικής ιστορίας, της λαϊκής κουλτούρας, του πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στις Η.Π.Α. και την Ελλάδα κ.α.

Έχει συμμετοχές και εισηγήσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό [Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας - Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, European University Institute (Florence), International Visual Sociology Association (Tinos, Greece), Association Francaise D’Etudes Americaines (Toulouse) κ.α] καθώς και δημοσιεύσεις στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Από το 2016 είναι συνιδρυτής και ενεργό μέλος του ηλεκτρονικού περιοδικού Πόλις- Άπολις

To 2014 μέσω του προγράμματος Erasmus Placement εργάστηκε στο τμήμα Medieval and Modern Languages του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ενώ από το φθινόπωρο του ίδιου έτους έως και σήμερα επικουρεί στην διδασκαλία του μαθήματος της Εισαγωγής στην Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία του τμήματος με διδάσκουσα την Επικ. Καθηγήτρια Χρυσάνθη Αυλάμη. Από το 2016 είναι υπότροφος της υποτροφίας Ελληνικού Πολιτισμού Δήμητρας Φιλίππου-Elbisco για την ολοκλήρωση της διατριβής του.


Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος