Κωνσταντοπούλου Ολυμπία

Τίτλος διατριβής: "Ο Κοινωνικός και Πολιτιστικός ρόλος το Ραδιοφώνου στην Ελλάδα 1938-1966"  

Επιβλέπων: Νίκος Μπακουνάκης, Καθηγητής

 

Η Ολυμπία Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών, «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός». Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές ΠΜΣ:«Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστήμων). Η διπλωματική της εργασία, «Οικογενειακή Φωτογραφία και Μνήμη» αφορούσε στη διερεύνηση του ρόλου των οικογενειακών φωτογραφιών, ως συναισθηματικά φορτισμένα κοινωνιογράμματα, στη συγκρότηση του οικογενειακού αφηγήματος. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν ζητήματα της κοινωνιολογίας του πολιτισμού: μέσα επικοινωνίας, πολιτιστικές και πολιτικές πρακτικές. Σε αυτό το ερευνητικό πεδίο έχει συμμετοχές και εισηγήσεις σε συνέδρια και δημοσιεύσεις.


Η διατριβή αυτή επιχειρεί μια κοινωνιολογική μελέτη ενός παλαιού μέσου, του ελληνικού ραδιοφώνου, στα πρώτα 28 χρόνια του βίου του. Εστιάζει στη μελέτη των καινοτομιών που εισάγει το ραδιόφωνο στα ΜΜΕ, όπως νέα αφηγηματικά και τεχνικά μέσα, περιεχόμενο, αλλά και στη διερεύνηση της ελληνικής ραδιοφωνικής εμπειρίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στον κοινωνικό και ατομικό βίο (πρακτικές και νοηματοδοτήσεις).

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος