Μεσσήνη Σοφία

Τίτλος διατριβής: "Εξόρυξη μεγάλων δεδομένων (Data Mining) στην πολιτική επιστήμη –Σκιαγραφώντας το πολιτικό πεδίο της Ελλάδας"

Επιβλέπων: Γιάννης Σκαρπέλος, Καθηγητής

 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών «Νέων Μέσων και Δημοσιογραφίας» από το ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ οι προπτυχιακές της σπουδές είναι αρχικά στον τομέα της Λογιστικής (2001-2005) Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ακολούθως στον τομέα της Δημοσιογραφίας (2008-2012), στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Επικοινωνία και τα Νέα Μέσα, στη Δημοσιογραφία, στη Σημειωτική Ανάλυση της Πολιτικής Συμπεριφοράς, στην Επιστήμη των Δεδομένων (Data Science), στην Εξόρυξη αυτών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter, Facebook), την Ανάλυση Συναισθήματος και Περιεχομένου και στη Πολιτική Επικοινωνία.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, του Πανελλήνιου Συλλόγου Επιστημόνων Δημοσιογραφίας Μέσων και Πολιτισμού και της Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρείας .

Έχει διακριθεί με την 4η θέση εύφημης μνείας, ανάμεσα σε 93 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Georgetown της Ουάσιγκτον σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins για την οπτικοποίηση δεδομένων που αφορούσαν τα κρούσματα του κορονοϊου σε πραγματικό χρόνο.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος