Αποστολίδου Αγνή

Τίτλος διατριβής: «Η έκθεση λατρευτικών αντικειμένων στα Μουσεία»

Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Ανδρομάχη Γκαζή

 

H Αγνή Αποστολίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “Sapienza”. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση μουσείων (Museum and Gallery Management) στο City University του Λονδίνου.

Έχει εργαστεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα (2001-2004) και από το 2006 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου και υπηρετεί στο Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με την οργάνωση της επικοινωνιακής πολιτικής του μουσείου και έχει συμμετάσχει στην οργάνωση εκθέσεων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διεθνών συνεδρίων.

Εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα «Η έκθεση λατρευτικών αντικειμένων στα Μουσεία» υπό την επίβλεψη της αναπληρώτριας καθηγήτριας μουσειολογίας, Ανδρομάχης Γκαζή. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ερμηνεία και έκθεση του υλικού πολιτισμού, καθώς και στην εκθεσιακή παρουσίαση της θρησκείας στα μουσεία.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος