Θεοδωρόπουλος Μάξιμος

Τίτλος διατριβής: «Δημιουργία ψηφιακών παιχνιδιών και Πολιτιστική πολιτική: Μια μελέτη για τα ψηφιακά παιχνίδια της Μεσογείου».

Επιβλέπουσα: Μάρθα Μιχαηλίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια

 

Ο Μάξιμος Σ. Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Το 2017 αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ με βαθμό «Λίαν Καλώς» (7,98). Αμέσως μετά την αποφοίτηση του παρακολούθησε έναν μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών (2017-2019) στη «Πολιτιστική Διαχείριση» του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, τον οποίο ολοκλήρωσε με «Άριστα» (8,92). Η διπλωματική του εργασία τιτλοφορείται «Δημιουργία και παραγωγή ψηφιακών παιχνιδιών στην Ελλάδα».

Από τον Ιανουάριο του 2020, εκπονεί τη διατριβή του στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου, με προσωρινό τίτλο «Δημιουργία ψηφιακών παιχνιδιών και Πολιτιστική πολιτική: Μια μελέτη για τα ψηφιακά παιχνίδια της Μεσογείου». Τα βασικά του ερευνητικά ενδιαφέροντα εστιάζουν στις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών, στην εθνική/τοπική ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών, στη σύγκλιση των μέσων, στη ψηφιοποίηση της πολιτιστικής παραγωγής και σε ζητήματα πολιτιστικής πολιτικής σε σχέση με τον οπτικοακουστικό τομέα.

Τον Ιούλιο του 2020 συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο «Spelunking 2020: Games, Cultures, Societies» (οργάνωση: University of York, York, Αγγλία) με την εισήγηση «Making a ‘scene’: The ascent of game development in Greece during the financial crisis». Επίσης, τον Ιούλιο του 2021 συμμετέχει στο διεθνές συνέδριο «Histories of Women in Film and Television: Then and Now» (οργάνωση: Women’s Film & Television History Network / Maynooth University, Kildare, Ιρλανδία) με την εισήγηση «From Being Heard to Being Seen: Female Creative Workers in the Greek Digital Audiovisual Sector».

 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / Academia.edu/Maximos S. Theodoropoulos

 

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος