Σαλμούκα Φωτεινή

Τίτλος διατριβής: 'Η ηχητική κουλτούρα του μουσείου: στρατηγικές για τη δημιουργική ένταξη του ήχου στην επιμελητική πρακτική'

Επιβλέπουσα: Ανδρομάχη Γκαζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

 

Η Φωτεινή Σαλμούκα είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος με κατεύθυνση την «Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος Σύνθεσης και πτυχιούχος Ανωτέρων Θεωρητικών της Μουσικής.

Από το 2019 εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Η ηχητική κουλτούρα του μουσείου: στρατηγικές για τη δημιουργική ένταξη του ήχου στην επιμελητική πρακτική», με επιβλέπουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανδρομάχη Γκαζή, στην οποία ερευνάται η σχέση του μουσείου με τον ήχο, από τις απαρχές του θεσμού του μουσείου έως το σύγχρονο γίγνεσθαι, η ένταξη του ήχου στις μουσειακές λειτουργίες και οι δυνατότητες που ενέχει η χρήση του ως ερμηνευτικού μέσου στο εκθεσιακό περιβάλλον. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η σχέση οπτικής και ακουστικής αντίληψης, η χρήση των νέων τεχνολογιών στο περιβάλλον του μουσείου, η αξιολόγηση της μουσειακής εμπειρίας και η ψηφιακή μουσειολογία.    

 

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος