Παπακώστας Ιωάννης

Τίτλος διατριβής: «Το συγκρουσιακό τοπίο στα ορφανά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας»

Επιβλέπουσα: Χρυσάνθη Αυλάμη, Επίκουρη Καθηγήτρια

 

Ο Γιάννης Παπακώστας, γεννημένος στην Αθήνα το 1967. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π., με κατεύθυνση στον Ελληνικό Πολιτισμό, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Πολιτιστική Διαχείριση του Τμήματος Ε.Μ.ΠΟ. του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εργάζεται στην Περιφέρεια Αττικής στη Δ/νση Αθλητισμού και Πολιτισμού με τομέα ευθύνης του την αδειοδότηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Έχει συμμετάσχει στην Οργάνωση και πραγματοποίηση του Σχεδίου TOMOD, Κατοικία και Οικιακή Ζωή στις πόλεις Τόπειρος - Ξάνθη, Moordorf, Odder στον 19ο αιώνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Culture 2000». Έχει συμμετάσχει επίσης σε επιστημονικές ημερίδες του ΕΑΠ, καθώς και σε σεμινάριο του ΕΚΠΑ με τίτλο «Από τον Λόγο στην Εικόνα: Σχέσεις Λογοτεχνίας και Κινηματογράφου» στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση & τον Πολιτισμό». Έχει δημοσιεύσει στον ιστότοπο https://www.academia.edu/ επιστημονική εργασία με τίτλο: «Ο Δράκος του Κούνδουρου. Μια σημαίνουσα παρέκκλιση στον ελληνικό κινηματογράφο» και στον ιστότοπο https://www.polisapolis.gr/el/ επιστημονική εργασία στο πλαίσιο του ΠΜΣ (ομαδική) με τίτλο: «Η επικοινωνιακή διαχείριση του Ανθρώπινου πόνου».

Το 2020 συμμετείχε ως εισηγητής στο 7ο Συνέδριο της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας/ΕΚΕ με θέμα «Το δικαίωμα στην κατάληψη και το άσυλο της κατοικίας».                           

Στην παρούσα φάση, από το 2019 εκπονεί διδακτορική διατριβή με επιβλέπουσα την  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χρυσάνθη Αυλάμη και θέμα «Το συγκρουσιακό τοπίο στα ορφανά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας», όπου  ως “ορφανά” εξετάζονται ως μελέτες περίπτωσης οι Προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και το Πεδίον του Άρεως.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα άπτονται των τομέων γεωγραφίας του αστικού τοπίου, της ιστορίας των κοινωνικών συγκρούσεων αλλά και του πολιτισμικού διαλόγου μέσα στην πόλη. Ασχολείται με την Προφορική Ιστορία και είναι μέλος της ομάδας Προφορικής Ιστορίας Πετραλώνων Θησείου (ΟΠΙΠΕΘ).

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος