Σιαμανδούρας Σωτήρης

Μεταδιδακτορική έρευνα: "Η συμβολή του Περιοδικού Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα. Από τον μαρξισμό, στο φαντασιακό, το συμβολικό και τη γλώσσα"

Επιβλέπουσα: Χρυσάνθη Αυλάμη, Επίκουρη Καθηγήτρια

 

Ο Σωτήρης Σιαμανδούρας έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Φ.Π.Ψ Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Vincennes-Saint-Denis (Paris VIII). Η διδακτορική του Διατριβή, πάνω στο έργο του Μακιαβέλι, την οποία υποστήριξε στο Τμήμα Πολιτικής επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου, δημοσιεύτηκε το 2015. Eίναι μεταδιδακτορικός ερευνητής, υπότροφος του ΙΚΥ, στο πεδίο της Ιστορίας των ιδεών και ιδεολογιών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται και οι σύγχρονες δημοκρατικές θεωρίες. Έχει διδάξει στο ΠΜΣ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου το 2016 και το 2017. Έχει μεταφράσει Φουκώ, Ρικέρ, Καστοριάδη και Πέρι Άντερσον, μεταξύ άλλων. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια.

Στη μεταδιδακτορική του έρευνα μελετά τις μετατοπίσεις που οδηγούν τους στοχαστές του ΣήΒ πέρα από τον μαρξισμό. Στόχος της έρευνας είναι η ιστορική πλαισίωση της σκέψης των Καστοριάδη, Λεφόρ και Λυοτάρ.

 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Academia: https://220.academia.edu/SotirisSiamandouras

Biblionet: https://biblionet.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF/?personid=90444

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος