Σιγιάννη Λαμπρινή

Τίτλος διατριβής: "΄Εμφυλη ταυτότητα και ποιητική επιτέλεση στο ποιητικό έργο της Ζέφης Δαράκη"

Επιβλέπουσα: Ελισάβετ Αρσενίου, Καθηγήτρια

 

Η Λαμπρινή Σιγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Είναι αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Ως υπότροφος του ΙΚΥ πραγματοποίησε μέρος των προπτυχιακών της σπουδών στο Royal Holloway (UK). Ειδικεύθηκε στα πεδία της Ρητορικής και της Θεωρίας της Λογοτεχνίας σε οικείο διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ρητορικής και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα (9,8/10). Παράλληλα με ανώτερες σπουδές Κλασικής Μουσικής, επιμορφώθηκε στον Κινηματογραφικό Γραμματισμό και την Αισθητική και την Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης στο πλαίσιο βιωματικών εργαστηρίων και πλειάδας σεμιναριακών κύκλων. Ως προσκεκλημένη ομιλήτρια έχει δώσει διαλέξεις για τη δομή του επιχειρήματος στη σύγχρονη ρητορική θεωρία, τη διαλεκτική εικόνας και λόγου στις γραφιστικές αφηγήσεις του τραύματος και τη δυναμική των διακαλλιτεχνικών σχέσεων στον Ευρωπαϊκό Μοντερνισμό.

Επιστημονικές της μελέτες για εφαρμογές της διαμεσικότητας στη δημιουργική γραφή, τη ρητορική της βραχείας μυθοπλαστικής φόρμας και την ποιητική των χωρικών σχέσεων στη νεοελληνική λογοτεχνία είναι δημοσιευμένες σε Πρακτικά Συνεδρίων. Έχει συνεργαστεί με λογοτεχνικά περιοδικά όπως ο Χάρτης, η Ήριννα, το Φρέαρ, το Fractalart κ.ά.. Από τον Ιούλιο του 2021 εκπονεί διδακτορική διατριβή για την έμφυλη διάσταση στο ποιητικό έργο της Ζέφης Δαράκη υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας κ. Ελισάβετ Αρσενίου.

 

E-mail: lΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσωπική ιστοσελίδα : https://el-imago-rhetorica.weebly.com/

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος