Εξάρχου Αθηνά

Μεταδιδακτορική έρευνα: "Διδακτική του Οπτικού Πολιτισμού: Οπτικός Πολιτισμός στην ελληνική δευτεροβάθμια εκπαίδευση"

Επιβλέπων: Γιάννης Σκαρπέλος, Καθηγητής

 

Η Αθηνά Εξάρχου έχει σπουδάσει νομική στο ΑΠΘ και ιστορία της τέχνης στο Goldsmiths College στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στην ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν στην Ολλανδία και εκπόνησε διδακτορική διατριβή πάνω στη διδακτική της ιστορίας της τέχνης στην ΑΣΚΤ. Στην παρούσα φάση διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα γύρω από τη διδακτική του οπτικού πολιτισμού με επιβλέποντα καθηγητή τον κο Γιάννη Σκαρπέλο.

Η διδακτορική της διατριβή επικεντρώθηκε στη διδασκαλία της ιστορίας της τέχνης και του οπτικού πολιτισμού στην ελληνική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο πλαίσιό της προτάθηκαν διδακτικά μοντέλα και σχέδια μαθήματος για την τρίτη λυκείου. Στο πρόσφατο παρελθόν εργάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, επιμελούμενη το συνοδευτικό κείμενο του αρχείου θεατρικών προγραμμάτων του 20ού αιώνα. Στα ενδιαφέροντά της εντάσσονται επίσης τα σόλο επιτραπέζια παιχνίδια ενηλίκων, τόσο ως αισθητικά αντικείμενα και πολιτιστικά τεκμήρια όσο και ως αντικείμενα ψυχαγωγίας.

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος