Βενιέρη Φωτεινή

Μεταδιδακτορική έρευνα: "Μουσείο και κοινωνία: Διάλογος και διαλογικές πρακτικές στη σύγχρονη μουσειολογία"

Επιβλέπουσα: Ανδρομάχη Γκαζή, Αναπληρώτρια καθηγήτρια 

 

Η παρούσα έρευνα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών - Β΄ Κύκλος» (MIS-5033021), που υλοποιεί το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

 

Η Φωτεινή Βενιέρη εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημιου, με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.. Παράλληλα διδάσκει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Ιστορία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Από το 2017, ως πρόεδρος της εταιρείας μουσειακού θεάτρου Heterotopia , έχει σχεδιάσει και πραγματοποιήσει παραστάσεις μουσειακού θεάτρου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα που εστιάζουν στην αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων στην ερμηνεία της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. στην Πολιτιστική Διαχείριση, στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η διδακτορική της διατριβή είχε θέμα το μουσειακό θέατρο και εκπονήθηκε με υποτροφία του Ιδρύματος Λεβέντη και του κληροδοτήματος Παπαδάκη.

Έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη διδασκαλία μαθημάτων μουσειολογίας (2018, 2019) καθώς και με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για τη διδασκαλία της ενότητας «Θεατρική γραφή» (2018,2019). Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται το μουσειακό θέατρο, η δημόσια ιστορία και αρχαιολογία, η πολιτισμική κληρονομιά, η ερμηνεία, χρήση και επικοινωνία του παρελθόντος στο ψηφιακό και φυσικό περιβάλλον, η θεωρία των μουσείων με έμφαση στην κοινωνική διαμεσολάβηση του μουσειακού θεσμού και η μουσειοπαιδαγωγική. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Το βιβλίο της για το μουσειακό θέατρο αναμένεται να εκδοθεί από τις εκδόσεις Δίσιγμα.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος