Μαρκέλλου Μαρίνα

Μεταδιδακτορική έρευνα:  "Το δίκαιο της πολιτιστικής κληρονομιάς"
Επιβλέπουσα: Ανδρομάχη Γκαζή, Καθηγήτρια

Η Δρ. Μαρίνα Μαρκέλλου είναι Δικηγόρος εξειδικευμένη στο Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Έχει εργασθεί στη Γαλλία και στην Ελλάδα σε θέσεις ευθύνης σχετικά με την ερμηνεία και την εφαρμογή του δικαίου διανοητικής ιδιοκτησίας, της προστασίας προσωπικών δεδομένων, των τηλεπικοινωνιών, της ηθικής και δεοντολογίας της έρευνας. Αφού ολοκλήρωσε σπουδές στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε MASTER 2 Spécialité Créations Immatérielles, στο Université Montpellier I, France, σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, συνέχισε στο ίδιο πανεπιστήμιο με εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με τίτλο: “The Copyright Contracts under French, German and Greek law”, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Ακολούθως εκπόνησε μεταδιδακτορική διατριβή στο Law Department, Universite de Poitiers, France σχετικά με την καλλιτεχνική οικειοποίηση. Κατά την τελευταία δεκαετία έχει διατελέσει ή διατελεί διδάσκουσα σε Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διδάσκοντας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο το δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας, το δίκαιο της πολιτιστικής κληρονομιάς και το δίκαιο των επιχειρήσεων.

Από το 2017 είναι ερευνητικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» όπου συμμετέχει ως εμπειρογνώμων για θέματα ηθικής και δεοντολογίας της έρευνας σε ερευνητικά προγράμματα Horizon 2020. Είναι μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, μέλος του CECOJI-CNRS Γαλλίας και συμμετέχει σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος