ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΙΗΕΑ)

Εφημερίδες 2024” είναι ο τίτλος του 1ου Ετήσιου Συνεδρίου που διοργανώνει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) τη Παρασκευή 17SYNEDRIO idryMA Φεβρουαρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στόχος του συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Βουλής,  είναι να εξετάσει σφαιρικά και διεξοδικά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τόσο το παρόν όσο και το μεσοπρόθεσμο μέλλον του Τύπου, σε μία εποχή όπου η έγκυρη, επώνυμη και ποιοτική ενημέρωση συνιστά ολοένα και επιτακτικότερη ανάγκη για τις ελεύθερες κοινωνίες και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συνέδριο της ΕΙΗΕΑ θα επικεντρωθεί σε τρείς διακριτές θεματικές ενότητες – συγκεκριμένα:

 • στοιχεία ερευνών –με τη πλέον πρόσφατη να έχει διεξαχθεί ειδικά για το συνέδριο, όπου και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα- που καταγράφουν τόσο τη δυναμική όσο και τη συγκριτική τοποθέτηση του Τύπου στο τοπίο της Ενημέρωσης.
 • Θεσμικά ζητήματα που –ολοένα και περισσότερο σε πανευρωπαικό επίπεδο- διαμορφώνουν το κανονιστικό πλαίσιο το οποίο ορίζει την θέση του Τύπου στο οικοσύστημα της επικοινωνίας, ειδικά απέναντι στις κυρίαρχες παγκόσμιες πλατφόρμες.
 • Το αναδυόμενο, βραχυμεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο του (έντυπου και ψηφιακού) Τύπου τόσο σε ότι αφορά τη σχέση με τους αναγνώστες όσο και τη συνεργασία με τη διαφημιστική αγορά.

Ανάμεσα στους πρώτους επιβεβαιωμένους ομιλητές είναι οι: 

 • κ. Jean-- Pierre de Kerraoul, Πρόεδρος Δ.Σ., ΕΝΡΑ (European Newspaper Publishers Association / Ευρωπαική Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων),
  κΕλένη Κωνσταντοπούλου, Αντιπρόεδρος, The New York Times,
 • κ. Ηλίας Κοντέας, Γενικός Διευθυντής, ΕΝΡΑ (European Newspaper Publishers Association / Ευρωπαική Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων)
 • κ. Ξένια Κούρτογλου, Πρόεδρος, Focus S.A. 
 • Δρ Μαρία Καμηλάκη Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής

Στα πάνελ των συζητήσεων θα συμμετάσχουν διευθυντές εφημερίδων ( κ. Πρετεντερης, Μανιάτης, Ελλις) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου , οι εκπρόσωποι τύπου του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ όπως και εκπρόσωποι μεγάλων διαφημιζομένων. 

Στους φοιτητές που θα το παρακολουθήσουν θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης σε ξεχωριστή τελετή. 

 

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

 • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
 • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
 • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας