Δεκέμβριος 2020

  • Ομιλία του καθηγητή Γιάννη Σκαρπέλου στο ΠΜΣ «Νεότερος και Σύγχρονος Κόσμος: Ιστορία, Λαογραφία, Ανθρωπολογία» του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η ομιλία είχε τίτλο «Η οικογενειακή φωτογραφία ως τεκμήριο» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού σεμιναρίου «Εικόνα και Ιστορία» του επίκουρου καθηγητή Λ. Φλιτούρη.


  • Έναρξη της σειράς podcast για βιβλία και συγγραφείς του Καθηγητή Νίκου Μπακουνάκη στη σχετική στήλη της LIFO.
    https://www.lifo.gr/podcasts/pod-lesxi-anagnwsis/306065/athina-i-epityximeni-poli?fbclid=IwAR29DIKbbRYwQTmEbZp9Ulpe_X40lyTj86Z8HcKrsfgAp9J4WTMY61QSHDA
  • Συμμετοχή της αναπληρώτριας καθηγήτρια Μπέττυς Τσακαρέστου και επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων- ADandPRLAB του Τμήματος Επικοινωνίας, ως εισηγήτριας-εκπαιδεύτριας στο πρόγραμμα του Digital Communication Network Southeast Europe- DCN SEE   “Digital and Media Literacy for NGOs: A Virtual Training Program for NGO Personnel


  • Συνεργασία της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μπέττυς Τσακαρέστου με το insidestory.gr στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της μαθήματος «Επιχειρηματικότητα στη Δημοσιογραφία» της Κατεύθυνσης «Κοινωνία της Πληροφορίας, Mέσα και Τεχνολογία» του ΠΜΣ του Τμήματος για την πραγματοποίηση εργαστηρίου συν-δημουργίας και συμμετοχικής δημοσιογραφίας #YourStory με τη συμμετοχή των μεταπτυχιακών φοιτητών και τη δημοσιογραφική και εκδοτική ομάδα του Inside Story. To εργαστήριο συν-δημιουργίας πραγματοποιείται ως επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στο Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων- ADandPRLAB με το Inside Story στο πεδίο της συμμετοχικής δημοσιογραφίας από το 2018.


  • Συμμετοχή στο Virtual Pitch Exchange Day με πρόσκληση του Jeremy Caplan, Director of Teaching and Learning Assessment, Craig Newark Graduate School of Journalism, CUNY, USA στο πλαίσιο  του μεταπτυχιακού τους προγράμματος Μ.Α. in Social Journalism και σε συνεργασία με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Μπέττυ Τσακαρέστου με τους φοιτητές της, ΕΜΠΟ  και  Erasmus, στο προπτυχιακό μάθημα της «Social Issues, Social Innovation and Corporate Responsibility, εγκαινιάζοντας μια σειρά μαθησιακών διαδικτυακών ανταλλαγών.

    Κατά το Virtual Pitch Exchange Day οι τελειόφοιτοι  μεταπτυχιακοί φοιτητές του CUNY M.A. in Social Journalism παρουσίασαν τα ολοκληρωμένα entrepreneurial social innovation journalism project τους και οι φοιτητές  ΕΜΠΟ και Erasmus παρουσίασαν τα υπό ανάπτυξη social innovation ventures τα οποία είναι συνδεδεμένα με τους Στόχους Βιωσιμότητας του ΟΗΕ (Sustainable Development Goals).



  • Συμμετοχή της επίκουρης καθηγήτριας Δήμητρας Ιορδάνογλου στο ερευνητικό Πρόγραμμα Management Curriculum for the Digital Era (MaCuDE) http://macude.org. Το πρόγραμμα έχει στόχο να εξετάσει τις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες που διαμορφώνονται στην ψηφιακή εποχή και να προτείνει τρόπους μετασχηματισμού και επικαιροποίησης του προγράμματος σπουδών που προσφέρουν τα κορυφαία Business Schools του κόσμου, ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι απόφοιτοί τους έχουν αποκτήσει τη νοοτροπία, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως ηγέτες στο νέο κόσμο που διαμορφώνεται. Συντονιστής του Ma.Cu.DE project είναι το Stevens Institute of Technology, ΗΠΑ με το οποίο υπογράφηκε Μνημόνιο συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
  • Συνεργασία της επίκουρης καθηγήτριας Πατρίσιας Κόκκορη με τον κ. ‘Αρη Ασπρούλη, Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Θεάτρου Τέχνης, στο πλαίσιο του Εργαστήριού Πολιτισμού VΙ: Θέατρο/Σύγχρονη Παραστασιολογία (Z’ Εξ.). Σε μία σειρά  από τρείς επισκέψεις στο Εργαστήριο ο κ. Ασπρούλης ασκεί  τους σπουδαστές σε τρόπους βελτίωσης επικοινωνίας μιας παράστασης: κατασκευή είδησης, δημιουργία εικόνας – ταυτότητας, σύνταξη δελτίου τύπου, στήσιμο φωτογράφισης και επεξεργασία εικόνων, εύρεση χορηγών επικοινωνίας, κλείσιμο συνεντεύξεων κ.ο.κ.
  • Συνεργασία της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ανδρομάχης Γκαζή με το Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Εργαστηρίου πολιτισμού Ι: Πολιτισμική κληρονομιά. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές συνεργάστηκαν με τα στελέχη του εν λόγω τμήματος του ΥΠΠΟΑ και ασκήθηκαν στον χειρισμό πραγματικών αιτημάτων για ένταξη στοιχείων της άυλης κληρονομιάς στο Εθνικό Ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας (http://ayla.culture.gr/purpose/).
  • Συμμετοχή του καθηγητή Γιάννη Σκαρπέλου στη διαδικτυακή εκδήλωση «Πανδημία & τηλεργασία: Συνέπειες και προκλήσεις για εργασία και κοινωνία» που διοργάνωσε στις 20 Δεκεμβρίου 2020 η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, η Γραμματέας ΚΕΜΕΤΕ Μαρία Γεωργαρίου, η εκπαιδευτικός Ειρήνη Βιδάκη και το μέλος του ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΤΕ Χρήστος Καραμούτσος. 

logo     pistopoiisi 2circles

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

  • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
  • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
  • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας