-
Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου «Ηγεσία και Συναισθηματική Νοημοσύνη» του ADandPRLab υλοποιήθηκε το project που είχε ως βασικό ερώτημα «Πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε στην ψυχική ευημερία των ανθρώπων γύρω μας την εποχή του COVID-19». Οι ομάδες των φοιτητριών και φοιτητών μας μίλησαν με ψυχολόγους, μαθητές, γονείς, HR managers, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, φοιτητές Erasmus, ακόμη και με τον διοικητή της Προεδρικής φρουράς, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν και να αναδείξουν συναισθήματα, σκέψεις, προβληματισμούς, ελπίδες, αλλά και τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ηγεσία και οι ικανότητες συναισθηματικής νοημοσύνης σε περιόδους κρίσης. Υπεύθυνη η επίκουρη καθηγήτρια Δήμητρα Ιορδάνογλου. Ιστορίες, video, έρευνες, podcasts, websites με συμβουλές και πολλά άλλα μπορείτε να διαβάσετε στο medium publication:
-
Φοιτήτριες/τες του εργαστηρίου «Εναλλακτική Δημοσιογραφία», υπό την επιμέλεια του επίκουρου καθηγητή Παντελή Βατικιώτη, δημιούργησαν (σε καιρούς e-learning) το δικό τους Παρατηρητήριο, με πλούσιο υλικό για διάφορες μορφές εναλλακτικής δημοσιογραφίας (https://alternativejournal.wixsite.com/soaj1), συμπεριλαμβανομένων ερευνητικών ασκήσεων σε επίκαιρα θέματα: α) μέσα κοινωνικής δικτύωσης & COVID-19, β) κάλυψη προσφυγικής κρίσης στον Έβρο από ΜΜΕ και ανεξάρτητα διαδικτυακά μέσα, γ) ψηφιακός τοπικός Τύπος. Διαθέσιμες εδώ: https://alternativejournal.wixsite.com/soaj1/φάκελοι
-
Μνημόνιο Συνεργασίας του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Μπέττυ Τσακαρέστου και το Digital Communication Network Southeast Europe- DCN SEE με Διευθυντή τον αναπληρωτή καθηγητή Νίκο Παναγιώτου του ΑΠΘ σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας, διοργάνωσης σεμιναρίων, επιχειρηματικότητας στα Μέσα και τη Δημοσιογραφία και τη Δημόσια Διπλωματία και διεθνούς δικτύωσης.
-
Συμμετοχή του καθηγητή Γιάννη Σκαρπέλου ως μέντορα και συντονιστή δύο ομάδων στο EUvsVirus Hackathon που διοργάνωσε το European Innovation Council με περισσότερες από 20.900 συμμετοχές από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Κατατέθηκαν 2,150 προτάσεις σε τομείς όπως η υγεία και η προστασία της ζωής, η διατήρηση της επιχειρηματικότητας, η εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση, η κοινωνική και πολιτική συνοχή, κ.ά.