Ιανουάριος 2020


 • Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Πολιτισμού VΙ: Θέατρο/Σύγχρονη Παραστασιολογία (Z’ Εξ.), από το Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020 υπήρξε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζά. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές παρακολούθησαν τρεις πρόβες για την παράσταση των Τριών Αδελφών του Αντόν Τσέχωφ στο Θέατρο Βεάκη, στις οποίες ακολουθούσε συζήτηση με καλλιτέχνες και τεχνικούς της παράστασης. Μέσω της βιωματικής μάθησης και της συμμετοχικής παρατήρησης, οι σπουδαστές μπόρεσαν να αποκτήσουν  εξειδικευμένη γνώση της θεατρικής πραγματικότητας και να συμπεριλάβουν  εθνογραφική  προσέγγιση στην ανάλυση της παράστασης που κλήθηκαν να ετοιμάσουν. Υπεύθυνη η επίκουρη καθηγήτρια Πατρίσια Κόκκορη.


 • Στο πλαίσιο του Εργαστήριού Πολιτισμού VΙ: Θέατρο/Σύγχρονη Παραστασιολογία (Z’ Εξ.), κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, και το 2020-2021, υπήρξε συνεργασία με τον κ. ‘Αρη Ασπρούλη, Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Θεάτρου Τέχνης. Σε μία σειρά  από τρείς επισκέψεις στο Εργαστήριο ο κ. Ασπρούλης ασκεί  τους σπουδαστές σε τρόπους βελτίωσης επικοινωνίας μιας παράστασης: κατασκευή είδησης, δημιουργία εικόνας – ταυτότητας, σύνταξη δελτίου τύπου, στήσιμο φωτογράφισης και επεξεργασία εικόνων, εύρεση χορηγών επικοινωνίας, κλείσιμο συνεντεύξεων κ.ο.κ.   Υπεύθυνη η επίκουρη καθηγήτρια Πατρίσια Κόκκορη.


 • Ανακοίνωση της επίκουρης καθηγήτριας Ιωάννας Βώβου στην ημερίδα Τριάντα Χρόνια Ιδιωτικής Τηλεόρασης στην Ελλάδα με θέμα «Από την αλήθεια στην ειλικρίνεια. Προσχέδιο γενεαλογίας της (ιδιωτικής) βιωματικής τηλεόρασης». Διοργάνωση: Εργαστήριο Πολιτισμικών και Οπτικών Σπουδών, Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Θεσσαλονίκη (15/1/20)


 • Συμμετοχή της επίκουρης καθηγήτριας Ιωάννας Βώβου σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Λασκαρίδη (Νοέμβριος 2019-Ιανουάριος 2020) στις θεματικές «Από την αλήθεια στην αυθεντικότητα: Η τηλεόραση των ριάλιτι» και «Το «εργαστήριο» της πλατφόρμας YouTube»


 • Συνεργασία της επίκουρης καθηγήτριας Πατρίσιας Κόκκορη με τον κ. ‘Αρη Ασπρούλη, Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Θεάτρου Τέχνης, στο πλαίσιο του Εργαστήριού Πολιτισμού VΙ: Θέατρο/Σύγχρονη Παραστασιολογία (Z’ Εξ.). Σε μία σειρά  από τρείς επισκέψεις στο Εργαστήριο ο κ. Ασπρούλης ασκεί  τους σπουδαστές σε τρόπους βελτίωσης επικοινωνίας μιας παράστασης: κατασκευή είδησης, δημιουργία εικόνας – ταυτότητας, σύνταξη δελτίου τύπου, στήσιμο φωτογράφισης και επεξεργασία εικόνων, εύρεση χορηγών επικοινωνίας, κλείσιμο συνεντεύξεων κ.ο.κ. 


International Conference "The multiple Antiquities of Greek Modernity", 24-26 September 2020 - Call for papers

 • The conference will take place at the National Hellenic Research Foundation on 24-26 September 2020. Proposals in either French or English should be submitted to the members of the organizing committee before January 10, 2020. Accepted papers will be announced at the beginning of February. 

  Organizing Committee: Chryssanthi Avlami, Michael Konaris, Sofia Matthaiou, Alexandra Sfoini. More...

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

 • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
 • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
 • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας