- Φεβρουάριος 2021: Εισήγηση του Επίκουρου Καθηγητή Κώστα Καρούζη με θέμα «Πώς το ψηφιακό παιχνίδι μπορεί να υποστηρίξει και να εμπλουτίσει τη μαθησιακή διαδικασία» στο μάθημα «Ψηφιακά Μέσα και Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση», Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
-
DOCTORAL CMCLUB
Οι Υποψήφιες/οι διδάκτορες του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών παρουσιάζουν την εξέλιξη των διδακτορικών τους διατριβών στα σεμινάρια που διοργανώνει το τμήμα με τον τίτλο "DoctoralCMCLub".
Οι παρουσιάσεις είναι διαδικτυακές και διεξάγονται μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις του DoctoralCMClub από την ιστοσελίδα του, αλλά και από τους λογαριασμούς που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
W: https://doctoralcmclub.wixsite.com/website
Fb: https://www.facebook.com/DoctoralCMClub1
Tw: https://twitter.com/doctoralcmclub
Ig: https://www.instagram.com/doctoralcmclub
Ακολουθεί το Πρόγραμμα των εισηγήσεων του Φεβρουαρίου:
-
08 Φεβρουαρίου 2021
Κατερίνα Χαρτζουλάκη
«Χρήση αρχαιολογικών μνημείων και χώρων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα: θεσμικές, ιδεολογικές και πολιτικές διαστάσεις».
Η διατριβή εξετάζει τη νομοθεσία και το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την παραχώρηση χρήσης αρχαιολογικών μνημείων και χώρων στην Ελλάδα σήμερα. Επίσης, εστιάζει στις ιδεολογικές και πολιτικές όψεις του ζητήματος μέσα από ποικίλα παραδείγματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη χρήση των αρχαίων θεάτρων, την κινηματογράφηση και φωτογράφηση, και τη διοργάνωση εκθέσεων σύγχρονων εικαστικών σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.
Μαρία Παπαδοπούλου
«Το δημόσιο πρόσωπο της συντήρησης μνημείων και έργων τέχνης».
Ποιος είναι ο ρόλος της συντήρησης της πολιτισμικής κληρονομιάς στην εμπειρία του/της επισκέπτη/τριας; Μπορεί να αξιοποιηθεί η συντήρηση ως ερμηνευτικό και εκπαιδευτικό εργαλείο; Ποιες είναι οι δυνατότητες συμπερίληψης των αναγκών και αντιλήψεων του κοινού στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη συντήρηση; Προσεγγίζοντας διεπιστημονικά τα παραπάνω ερωτήματα, η διατριβή αποσκοπεί να συνεισφέρει στη θεμελίωση ενός θεωρητικού και μεθοδολογικού υπόβαθρου για το σχεδιασμό επικοινωνιακών πρακτικών.
-
22 Φεβρουαρίου 2021
Κατερίνα Βλασσοπούλου
«Εξερευνώντας άξονες Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Βιωσιμότητας των Δημοσιογραφικών οργανισμών στην Ψηφιακή Εποχή».
Ποιος ο ρόλος των αριθμών στην Δημοσιογραφία και πώς απαντούν ή συνεπικουρούν στην συζήτηση περί κρίσης; Με μια χρονική αλληλουχία γίνεται αναφορά στον τρόπο που οι αριθμοί και οι μετρήσεις οδήγησαν και καθοδήγησαν την δημοσιογραφική πράξη τα τελευταία έτη.
Σοφία Μεσσήνη
«Εξόρυξη μεγάλων δεδομένων στην πολιτική επιστήμη – Σκιαγραφώντας το πολιτικό πεδίο της Ελλάδας».
Η διατριβή εστιάζεται στην ανάλυση της εκλογικής συμπεριφοράς με τη χρήση της Επιστήμης των Δεδομένων. Ο κεντρικός άξονας της διατριβής είναι ν’ αναδείξει την «φωνή του λαού» σε πραγματικό χρόνο, μέσα από την εξόρυξη δεδομένων από το Twitt