Υποτροφίες - Scholarships


Conferences, Seminars, Activities at Panteion University, Athens


ERASMUS Days 2019 

Tο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα διοργανώσει την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ. στο Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα ΙΙ, εκδήλωση με τίτλο "Your desire to discover grows with Erasmus". Περισσότερα...

 "Talent & reality shows: Κοινωνικές και Οικονομικές συνιστώσες", Παρασκευή 22-3-2019 στο Πάντειο


Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού VOL. 4


Συζητώντας για την πολιτισμική κληρονομιά και τα μουσεία

Ημερίδα στη μνήμη της Δάφνης Βουδούρη - 19 / 12 / 2018


Conference: “Art and Ideology: May '68”

7 - 8 December 2018, Panteion University, Athens, Greece


Το Δίκτυο Συγγρού στο Πάντειο, 7 - 8 Νοεμβρίου 2018

Η Αναπτυξιακή Στρατηγική της Περιοχής και ο Πολιτιστικός Άξονας της Συγγρού


The creative contagion, 17 - 19 October 2018 

CREA2S International Conference: Panteion University, Athens, Greece


2nd Workshop CODES 12 - 13 October 2018

"Ζώντας μαζί - Προσεγγίζοντας τη Διαφορετικότητα – Διαπολιτισμικές και Πολυπολιτισμικές Δεξιότητες ”

Δραστηριότητες του Τμήματος

Σημαντικό! Οι εκδηλώσεις του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού που λαμβάνουν χώρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο φωτογραφίζονται ή / και βιντεοσκοπούνται. Το υλικό από τη φωτογράφιση - βιντεοσκόπιση πιθανόν να αναρτάται στο website του Τμήματος  ή / και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την προβολή των εκδηλώσεων αυτών.

Notice: The event will be photographed or videoed and the photographs may be uploaded on the Department’s website and on social media networks so it is publicized.

Επίσης φωτογραφικό υλικό ή βίντεο στα οποία εμφανίζονται Μέλη ΔΕΠ, Διδακτικό Προσωπικό, Διοικητικό Προσωπικό, Φοιτητές και Φοιτήτριες του Τμήματος από εκδηλώσεις εκτός των χώρων του Παντείου Πανεπιστημίου πιθανόν να αναρτάται στο website του Τμήματος  ή / και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την προβολή των αντίστοιχων δραστηριοτήτων.


H ανάγκη του Τμήματος να έχει μια ρεαλιστική αντίληψη της ανταπόκρισης των προσφερόμενων σπουδών του σε σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα και τις ανάγκες της αγοράς, οδήγησε σε μια σειρά από συζητήσεις και συνακόλουθες δράσεις.

Ενδεικτικά, στις δημόσιες δραστηριότητες του Τμήματος εντάσσονται:

 • Οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων
 • Διοργάνωση ανοιχτών συζητήσεων
 • Θεατρικές παραστάσεις
 • Εκθέσεις σε μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα
 • Μουσικές εκδηλώσεις
 • Παραγωγή ταινιών βίντεο
 • Έκδοση ηλεκτρονικών περιοδικών
 • Δημιουργία web radio (Spam web radio)

Tο Τμήμα αναπτύσσει μια σειρά από συνεργασίες με ποικίλους φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στήριξη αυτών των συνεργασιών με την υπογραφή Πρωτοκόλλων και Μνημονίων Συνεργασίας.

Αυτή η πρακτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο στο Τμήμα βοηθάει πολύ τη λειτουργία του ως οργανικό μέρος της κοινωνίας, βοηθάει επιπροσθέτως την απορροφητικότητα των φοιτητών και τη συνεργασία για από κοινού δράσεις σε όλα τα πεδία.

Οι συνεργασίες είναι πολλαπλές αναφέρονται ενδεικτικά:

 1. Κανάλι της Βουλής των Ελλήνων.
 2. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
 3. Ίδρυμα Νιάρχου.
 4. Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 5. Antenna
 6. Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
 7. Φεστιβάλ Αθηνών.

Η ανταπόκριση στις ποικίλες δράσεις του Τμήματος είναι σημαντική όπως προκύπτει από τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις, τα θετικά σχόλια στις συζητήσεις που ακολουθούν, τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο και την προφορική διατομική προβολή.

Οι φοιτητές του Τμήματος δραστηριοποιούνται παραγωγικά στον χώρο της επικοινωνίας, του πολιτισμού, της διαφήμισης, της δημοσιογραφίας και της τέχνης, εκδίδοντας εφημερίδες, περιοδικά, και άλλα πειραματικά έντυπα, ηλεκτρονικά περιοδικά, οργανώνοντας θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς για start up επιχειρηματικότητα και κοινωνική καινοτομία, αγώνες αντιλογίας (debates), συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και ραδιοφωνικά προγράμματα και παράγοντας ταινίες μικρού μήκους.

Από το 2002 το Τμήμα αποτελεί, μαζί με το Τμήμα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης-Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ), ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

Από το 2012 το Τμήμα και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Πολιτιστική Διαχείριση συμμετέχουν στο Εuropean Network of Cultural Administration Training Centers (ENCATC).

Από το 2015, το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών συμμετέχει στο συνεργατικό σχηματισμό gi-cluster του Corallia, που ειδικεύεται στη δημιουργία ψυχαγωγικού λογισμικού.

Γενικότερα, το Τμήμα οργανώνει επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες, συμμετέχει στην πνευματική ζωή της χώρας και προσκαλεί επιφανείς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

2019: Οκτώβριος 

2018: Αύγουστος - Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος