.

Δραστηριότητες του Τμήματος

 

Σημαντικό! Οι εκδηλώσεις του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού που λαμβάνουν χώρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο φωτογραφίζονται ή / και βιντεοσκοπούνται. Το υλικό από τη φωτογράφιση - βιντεοσκόπιση πιθανόν να αναρτάται στο website του Τμήματος  ή / και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την προβολή των εκδηλώσεων αυτών.

Notice: The event will be photographed or videoed and the photographs may be uploaded on the Department’s website and on social media networks so it is publicized.

Επίσης φωτογραφικό υλικό ή βίντεο στα οποία εμφανίζονται Μέλη ΔΕΠ, Διδακτικό Προσωπικό, Διοικητικό Προσωπικό, Φοιτητές και Φοιτήτριες του Τμήματος από εκδηλώσεις εκτός των χώρων του Παντείου Πανεπιστημίου πιθανόν να αναρτάται στο website του Τμήματος  ή / και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την προβολή των αντίστοιχων δραστηριοτήτων.


H ανάγκη του Τμήματος να έχει μια ρεαλιστική αντίληψη της ανταπόκρισης των προσφερόμενων σπουδών του σε σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα και τις ανάγκες της αγοράς, οδήγησε σε μια σειρά από συζητήσεις και συνακόλουθες δράσεις.

Ενδεικτικά, στις δημόσιες δραστηριότητες του Τμήματος εντάσσονται:

 • Οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων
 • Διοργάνωση ανοιχτών συζητήσεων
 • Θεατρικές παραστάσεις
 • Εκθέσεις σε μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα
 • Μουσικές εκδηλώσεις
 • Παραγωγή ταινιών βίντεο
 • Έκδοση ηλεκτρονικών περιοδικών
 • Δημιουργία web radio (Spam web radio)

Tο Τμήμα αναπτύσσει μια σειρά από συνεργασίες με ποικίλους φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στήριξη αυτών των συνεργασιών με την υπογραφή Πρωτοκόλλων και Μνημονίων Συνεργασίας.

Αυτή η πρακτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο στο Τμήμα βοηθάει πολύ τη λειτουργία του ως οργανικό μέρος της κοινωνίας, βοηθάει επιπροσθέτως την απορροφητικότητα των φοιτητών και τη συνεργασία για από κοινού δράσεις σε όλα τα πεδία.

Οι συνεργασίες είναι πολλαπλές αναφέρονται ενδεικτικά:

 1. Κανάλι της Βουλής των Ελλήνων.
 2. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
 3. Ίδρυμα Νιάρχου.
 4. Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 5. Antenna
 6. Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
 7. Φεστιβάλ Αθηνών.

Η ανταπόκριση στις ποικίλες δράσεις του Τμήματος είναι σημαντική όπως προκύπτει από τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις, τα θετικά σχόλια στις συζητήσεις που ακολουθούν, τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο και την προφορική διατομική προβολή.

Οι φοιτητές του Τμήματος δραστηριοποιούνται παραγωγικά στον χώρο της επικοινωνίας, του πολιτισμού, της διαφήμισης, της δημοσιογραφίας και της τέχνης, εκδίδοντας εφημερίδες, περιοδικά, και άλλα πειραματικά έντυπα, ηλεκτρονικά περιοδικά, οργανώνοντας θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς για start up επιχειρηματικότητα και κοινωνική καινοτομία, αγώνες αντιλογίας (debates), συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και ραδιοφωνικά προγράμματα και παράγοντας ταινίες μικρού μήκους.

Από το 2002 το Τμήμα αποτελεί, μαζί με το Τμήμα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης-Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ), ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

Από το 2012 το Τμήμα και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Πολιτιστική Διαχείριση συμμετέχουν στο Εuropean Network of Cultural Administration Training Centers (ENCATC).

Από το 2015, το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών συμμετέχει στο συνεργατικό σχηματισμό gi-cluster του Corallia, που ειδικεύεται στη δημιουργία ψυχαγωγικού λογισμικού.

Γενικότερα, το Τμήμα οργανώνει επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες, συμμετέχει στην πνευματική ζωή της χώρας και προσκαλεί επιφανείς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

2021: Ιανουάριος 

2020: Δεκέμβριος - Νοέμβριος - Οκτώβριος - Σεπτέμβριος - Αύγουστος - Ιούλιος - Ιούνιος - Μάιος - Απρίλιος - Μάρτιος - Φεβρουάριος - Ιανουάριος

2019: Δεκέμβριος - Νοέμβριος -Οκτώβριος - Σεπτέμβριος - Αύγουστος - Ιούλιος - Μάιος - Απρίλιος - Μάρτιος - Φεβρουάριος - Ιανουάριος

2018: Δεκέμβριος - Νοέμβριος -Οκτώβριος - Σεπτέμβριος - Αύγουστος - Ιούλιος - Μάιος - Απρίλιος - Μάρτιος - Φεβρουάριος - Ιανουάριος

Επικοινωνία - Contact

e-mail: emme@panteion.gr

 

Τηλ.: - 210-920 1431 Κονίδη Νίκη, 
  εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών
 - 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική,
  εξυπηρέτηση μετ. φοιτητών και υποψ. διδακτόρων
 - 210-920 1064 Καραλής Δημήτρης, 
  Αναπληρωτής Προϊστάμενος 


Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτηρίου]:
                     
κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του Νέου Κτηρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'